Title: Řízení kvality projektu
Other Titles: Project Quality Management
Authors: Špirková, Petra
Advisor: Skalický, Jiří
Referee: Svoboda, Jaroslav
Issue Date: 2012
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/4342
Keywords: projekt;řízení kvality;integrovaný systém řízení;dokumentace kvality;plán managementu kvality
Keywords in different language: project;quality management;integrated management system;quality documentation;quality management plan
Abstract: Tato práce se zabývá řízením kvality projektů. Nejprve v teoretické části zmiňuje přístupy ke kvalitě, které je možné v současnosti použít, dále nástroje plánování a kontroly kvality, náklady na kvalitu, dokumentaci s ní spojenou a problematiku nákupů položek, které se později podílejí na kvalitě výsledných produktů. V prostředí společnosti Škoda Power poté analyzuje praktický přístup k řízení kvality projektů se všemi jeho specifiky, která s sebou nese působení v oboru konstrukce turbín a ambice společnosti. Škoda Power má certifikovaný systém managementu kvality a využívá pro její řízení normy ISO, vnitropodnikové směrnice a další dokumentaci. Dále můžeme identifikovat propracované kontrolní mechanismy na projektu, řízení neshod a programy pro neustálé zlepšování procesů. Na tomto základě jsem v poslední části práce vytvořila návrh Plánu managementu kvality, který poskytuje vodítko při hledání oblastí, na něž by se mělo plánování zajišťování kvality zejména soustředit, aby byly splněny požadavky na finální produkt.
Abstract in different language: This thesis is focused on project quality management. In the theoretic part there are mentioned various approaches to quality which can be used currently, then tools for quality planning and quality control, cost of quality, documentation and issues of item purchasing that affect the quality of final products. Thesis analyses practical approach to the quality management in the company Škoda Power with all the specificities due to its business in turbine construction branch and ambitions of the company. Škoda Power has its quality management system certificated and uses ISO standards, company directives and other documentation. Then we can identify sophisticated control mechanisms in projects, nonconformity management and improvement programs. That provided base for my draft of Quality Management Plan which gives the guideline to find the areas in the process of quality planning which is necessary to focus on. Then the requirements on the final product will be satisfied.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_Spirkova_2012.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFView/Open
BP_spirkova_VP_SPR.PDFPosudek vedoucího práce1,62 MBAdobe PDFView/Open
BP_spirkova_OP_SPR.PDFPosudek oponenta práce1,81 MBAdobe PDFView/Open
BP_spirkova.PDFPrůběh obhajoby práce132,64 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/4342

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.