Název: Partner u porodu
Další názvy: Partner by childbirth
Autoři: Švarcová, Veronika
Vedoucí práce/školitel: Hendrych Lorenzová Eva, Mgr. Ph.D.
Oponent: Vošahlíková Kateřina, Mgr.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44074
Klíčová slova: partner u porodu;otec u porodu;porod;potřeby u porodu;psychosomatické problémy mužů
Klíčová slova v dalším jazyce: presence of a man at the birth-labour - needs by childbirth - psychosomatic problems of a man associated with childbirth
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na přítomnost partnera u porodu, na jeho přínosy a možná úskalí. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsaný historický vývoj partnera u porodu, současná problematika partnera u porodu v České republice i zahraničí, problematika partnera u porodu v kontextu porodní asistence, přítomnost partnera u porodu v jednotlivých fázích porodu, typy partnerů u porodu a jejich potřeby. Zmíněna budou i možná negativa a důsledky přítomnosti partnera u porodu. Výzkumná část je věnována kvantitativnímu výzkumu, jehož cílem je zjistit názory a zkušenosti mužů s porodním procesem u partnerky. Výsledkem této práce je zjištění, že muži většinou mají pozitivní zkušenosti s porodem a připadají si jako jeho aktivní účastníci. Většina mužů se na průběh porodu nepřipravuje předem, ale i přesto se domnívají, že jsou pro svou partnerku dostatečnou oporou. Většina partnerů je spokojena s péčí personálu a přístupem k jejich potřebám.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is focused on the presence of a partner in childbirth, its bene-fits and possible pitfalls. The work is divided into theoretical and practical part. The the-oretical part describes the historical development of the partner in childbirth, the current issues of the partner in childbirth in the Czech Republic and abroad, the issue of the partner in childbirth in the context of midwifery, the presence of the partner in childbirth in various stages of childbirth, types of partners in childbirth and its needs. And perhaps the negatives and consequences of the partner's presence at birth. The research part is devoted to quantitative research, the aim of which is to find out the opinions and experi-ences of men with the birth process in their partner. The result of this work is the finding that men usually have a positive experience with childbirth and feel active participants in childbirth. Most men do not prepare for childbirth in advance and still believe that they are sufficient support for their partner. Most partners are satisfied with the care of the staff to their needs.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Svarcova_Veronika_PAS_BP.pdfPlný text práce1,86 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Svarcova_PO.pdfPosudek oponenta práce446,55 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Svarcova_PV.pdfPosudek vedoucího práce287,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Svarcova_H.pdfPrůběh obhajoby práce374,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44074

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.