Název: Projekt pohybového dne pro předškolní děti
Další názvy: Project of the movement day for preschool children
Autoři: Osangová, Andrea
Vedoucí práce/školitel: Kavalířová Gabriela, Mgr. Ph.D.
Oponent: Špottová Petra, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44320
Klíčová slova: hrubá motorika;jemná motorika;české svátky;velikonoce;vánoce;halloween;motorický vývoj;projektové vyučování;projekt;rozvoj.
Klíčová slova v dalším jazyce: rough motor skills;mic motor skills;czech holidays;easter;christmas;halloween;motor development;project teaching;project;development.
Abstrakt: Má bakalářská práce se zabývá projektovým vyučování na téma Velikonoce, protože si myslím, že se v mateřských školách české svátky slaví spíše výtvarně, hudebně či dramaticky. Já bych do oslav našich svátků chtěla zapojit hlavně tělesnou výchovu, a proto jsem vytvořila zásobník aktivit, které se budou zabývat všemi výchovami s důrazem na výchovu tělesnou. Pohyb je základním projevem člověka, a proto se má bakalářská práce zabývá rozvojem hrubé i jemné motoriky u předškolních dětí. Tato práce se zabývá přípravou různě zaměřených aktivit pro třídenní projektové vyučování na téma Velikonoce. Dále je práce obohacena o soubor pohybových aktivit, které je možno využít v rámci oslav jiných českých svátků (Vánoce, Dušičky). Teoretická východiska jsou rozdělena do kapitol, přičemž první kapitola všeobecně pojednává o projektech a informuje o projektech týkajících se dětí předškolního věku. Další kapitola se zaměřuje na motorický vývoj předškolních dětí. Třetí kapitola je věnována českým svátkům a možnostem jejich využití v prostředí mateřské školy. Pro děti bude vytvořen soubor aktivit pohybových, hudebních a výtvarných na téma Velikonoce.
Abstrakt v dalším jazyce: My bachelor's thesis deals with project teaching on the topic of Easter, because I think that Czech holidays are celebrated in kindergartens more artistly, musically or dramatically. I would like to involve physical education in the celebrations of our holidays, which is why I have created a magazine of activities that will deal with all educations with an emphasis on physical education. Movement is a basic manifestation of man, which is why my bachelor's thesis deals with the development of coarse and fine motor skills in preschool children. This thesis deals with the preparation of various activities for three-day project teaching on the topic of Easter. Furthermore, the work is enriched with a set of physical activities that can be used as part of celebrations of other Czech holidays (Christmas, Souls). Theoretical starting points are divided into chapters, with the first chapter generally discussing projects and informing about projects concerning preschool children.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Osangova - tisk.pdfPlný text práce2,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Osangova A. - VP.pdfPosudek vedoucího práce169,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Osangova A. - OP.pdfPosudek oponenta práce155,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Osangova A..pdfPrůběh obhajoby práce0 BAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44320

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.