Title: Analýza přínosu (ekonomického, sociálního, inovačního) metody kaizen ve firmě
Other Titles: Benefit analysis (economic, social and innovative) of kaizen method in the company
Authors: Sedláčková, Kateřina
Advisor: Dvořáková, Věra
Referee: Pavlák, Miroslav
Issue Date: 2012
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/4438
Keywords: Kaizen;Gemba Kaizen;zlepšování;5s;štíhlá výroba;kvalita;norma ISO 9000;absolutní kontrola kvality
Keywords in different language: Kaizen;Gemba Kaizen;improving;5s;lean manufacturing;quality;standard ISO 9000;total quality control
Abstract: Úvodní část je zaměřena na základní informace o metodě kaizen, jako je vysvětlení pojmu kaizen, pilíře, na kterých je tato filosofie postavena a na její základní pravidla. Taktéž je představena společnost FAIVELEY TRANSPORT LEKOV pomocí základních informací a některých ekonomických analýz. Následující kapitola se týká lidí v organizaci a týmového ducha. Součástí této kapitoly je i vyhodnocení dotazníkového šetření a doporučení ke zlepšení v této oblasti. Následuje analýza podnikových procesů. Týká se pojmů jako zlepšování a inovace. Je zde také detailně popsán průběh workshopu Lean production a jeho výstupy, které již byly úspěšně realizovány. Poslední kapitola je věnována kvalitě, normám kvality ISO 9001 a IRIS, absolutní kontrole kvality a politice jakosti ve společnosti FAIVELEY TRANSPORT LEKOV. V závěru je zhodnocen ekonomický, sociální a inovační přínos metody kaizen po zavedení do firmy.
Abstract in different language: The first part of this work is targeted the basic information on the kaizen method as an explanation the kaizen conception, the pillars on which this philosophy is built and its basic rules. Also, the company FAIVELEY TRANSPORT LEKOV is introduced with some basic information and economic analysis. The following chapter relates to people in the organization and team spirit. Evaluation of interview and recommendations of improving in this area are also included in this chapter. The business processes analysis follows. It refers to terms such as improvement and innovation. There is also described in detail the workshop Lean Production and its outputs that have already been successfully implemented. The last chapter is devoted to quality, ISO 9001 and IRIS quality standards, Total Quality Control and the company FAIVELEY TRANSPORT LEKOV quality policy. In the conclusion there is evaluated the economic, social and innovative benefit of kaizen methods after its implementing into the company.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP-Sedlackova_K09B0069K.pdfPlný text práce4,06 MBAdobe PDFView/Open
Sedlackova v.pdfPosudek vedoucího práce290,74 kBAdobe PDFView/Open
Sedlackova o.pdfPosudek oponenta práce285,4 kBAdobe PDFView/Open
Sedlackova ob.pdfPrůběh obhajoby práce239,54 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/4438

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.