Název: Autorská animovaný film
Další názvy: Author animated film
Autoři: Smékalová, Anna
Vedoucí práce/školitel: Domlátil Vojtěch, Doc. MgA.
Oponent: Barta Jiří, Prof. akad. mal.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44584
Klíčová slova: mockument;animace;sociální problémy;kritika společnosti;vejcorodí;fikce;stylizace;vejce;symbolika
Klíčová slova v dalším jazyce: mockument;animation;social problems;critique of society;oviparous;fiction;stylization;eggs;symbolism
Abstrakt: Krátký animovaný film Kdyby lidé byli vejcorodí je anidok zasazený do fiktivního prostředí, čili to můžeme pojmenovat i jako animovaný mokument. Film se zabývá aktuální sociální tématikou a klade si za cíl srozumitelně přednést problematiku, která i přes vyspělost civilizace, je stále aktuální. Jako příklad mohu uvést homofobie, potraty, adopce, rovnoprávnost atd.. Anidok není častá forma vyprávění, ale v ČR se začíná formovat velice zajímavým směrem (příkladem může jít Štvanice od Michaely Režové, UMPRUM, nebo animované filmy od Diany Cam Van Nguyen, FAMU) Pokusila jsem se anidok pojmout jiným způsobem. Protože se dlouhodobě zabývám sociální tématikou, hledala jsem další výrazy animace. Má jít o zábavný snímek, představený jako dokumentární film, a fikcí pojmenovávající problémy dnešní civilizace. Technika je tudíž volena tak, aby kreslenou animaci prolínaly skutečné videa a použítí stopmotion animace. Technika částečně navazuje na slavného českého animátora Jana Švankmajera, který je v podobném stylu velice progresivní.
Abstrakt v dalším jazyce: Short animated film If people were oviparous, the anidok is set in a fictional environment, so we can also call it an animated documentary. The film deals with current social issues and aims to clearly present an issue which, despite the maturity of civilization, is still relevant. An example is homophobia, abortion, adoption, equality, etc. Anidok is not a common form of storytelling, but in the Czech Republic it is beginning to take shape in a very interesting direction (for example, Štvanice by Michaela Režová, Cam Van Nguyen, FAMU) I tried to take anidok differently. Because I have been dealing with social issues for a long time, I was looking for other expressions of animation. It is supposed to be an entertaining film, presented as a documentary film and a fiction naming the problems of today's civilization. The technique is therefore chosen so that the drawn animation blends the real videos and the use of stopmotion animation. The technique is partly connected to the famous Czech animator Jan Švankmajer, who is very progressive in a similar style.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace_Smekalova_Anna.pdfPlný text práce596,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smekalova_v.docPosudek vedoucího práce52 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
Smekalova_o.docxPosudek oponenta práce40,48 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Smekalova.pdfPrůběh obhajoby práce283,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44584

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.