Název: Zpracování projektové dokumentace pro přístavbu a úpravu části budovy CKAIT, Sokolská 15 v Praze s víceúčelovým sálm
Autoři: Smejkal, David
Vedoucí práce/školitel: Vejvara Luděk, Ing. Ph.D.
Oponent: Čejka Tomáš, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44747
Klíčová slova: železobeton;projektová dokumentace;sloup;stěny;zelená střecha;statické posouzení;výkresy;monolitická konstrukce.
Klíčová slova v dalším jazyce: reinforced concrete;project documentation;column;wall;green roof;static assessment;drawings;monolithic construction.
Abstrakt: Tato bakalářská práce se věnuje zpracování dokumentace ke stavebnímu povolení. Název akce: Přístavba a úprava části budovy ČKAIT, Sokolská 15 v Praze s víceúčelovým sálem. Jedná se o pětipodlažní budovu s nepravidelným půdorysem, který kopíruje hranice parcel a nádvoří přilehlých k budově ČKAIT (Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě). Součástí je také ocelová lávka spojující stávající a nově navrženou stavbu. První nadzemní podlaží bude sloužit pro parkování osobních automobilů a pro technické zázemí budovy. Druhé až čtvrté nadzemní podlaží je věnováno kancelářským prostorám. Přednášková místnost je situována do pátého nadzemního podlaží. Sociální zařízení jsou řešena v rámci úpravy dispozice stávající části budovy ČKAIT ve druhém a čtvrtém nadzemním podlaží. Bakalářská práce se dále zaměřuje na statické posouzení hlavních nosných částí a tepelné posouzení skladeb na prostup tepla a kondenzaci vodních par. Výkresová část bakalářské práce byla provedena v ArchiCAD23, tepelně technické výpočty byly řešeny v programu Teplo 2017 EDU a statické výpočty byly provedeny v programech FIN 3D, FIN 2D, FIN zatížení a SCIA Engineer 20.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's thesis deals with the processing of documentation for a building permit. Event name: Extension and modification of a part of the ČKAIT building, Sokolská 15 in Prague with a multi-purpose hall. It is a five-storey building with an irregular floor plan, which copies the boundaries of the plots and courtyards adjacent to the ČKAIT (Czech chambre of authorized engineer and technicians in construction) building. It also includes a steel footbridge connecting the existing and newly designed building. The first floor will be used for parking cars and for the technical background of the building. The second to fourth floors are dedicated to office space. The lecture room is situated on the fifth floor. Sanitary facilities are being solved as part of the layout of the existing part of the ČKAIT building on the second and fourth floor. The bachelor's thesis also focuses on the static assessment of the main load-bearing parts and the thermal assessment of the compositions for heat transfer and condensation of water vapor. The drawing part of the bachelor thesis was performed in ArchiCAD23, thermal technical calculations were solved in the program Teplo 2017 EDU and static calculations were performed in the programs FIN 3D, FIN 2D, FIN load and SCIA Engineer 20.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KME)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace _ David Smejkal_0.pdfPlný text práce26,36 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkal_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce274,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkal_oponent.pdfPosudek oponenta práce595,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkal_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce225,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44747

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.