Název: Příčiny požárů zaviněných závadami při provozu FVE
Další názvy: PV power plant malfunction prime cause behind fire accidents
Autoři: Morávková, Šárka
Vedoucí práce/školitel: Bělík Milan, Ing. Ph.D.
Oponent: Ščerba Eduard, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/46035
Klíčová slova: fve;fotovoltaický panel;požár;bezpečnost;normy;legislativa;pokyny;pv*sol;pvsyst;analýza
Klíčová slova v dalším jazyce: pv power plant;photovoltaic module;fire;safety;standards;legislation;instructions;pvsyst;pv*sol;analysis
Abstrakt: Diplomová práce pojednává o příčinách požárů zaviněných závadami při provozu FVE. První část je zaměřena na úvod do tématiky fotovoltaického průmyslu - funkci FV článků, typy a komponenty fotovoltaických elektráren. Dále je provedena rešerše příčin poruch FVE, které mohou vést k požáru. Následující část je věnována českým legislativním a normativním požadavkům na provoz FVE z hlediska požární bezpečnosti. Na tuto část navazují pokyny pro projektování, revize, diagnostiku a údržbu fotovoltaických elektráren. V této kapitole je popsána simulace FVE v programu PVSyst a PV*SOL. Poznatky z provedené rešerše jsou uplatněny v poslední kapitole při analýze stávajícího stavu vybraných FVE pomocí poskytnuté fotodokumentace.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis deals with the causes of fires caused by defects in the operation of PV power plants. The first part is focused on the introduction to the topic of the photovoltaic industry - the function of PV cells, types and components of photovoltaic power plants. Furthermore, the research of main causes of PV malfunctions that can lead to fire is made. The next part is devoted to the Czech legislative and normative requirements for the operation of PV power plants in terms of fire safety. This section is followed by the instructions for design, inspection, diagnostics and maintenance of PV power plants. An example of PV power plants simulations in softwares PVSyst and PV*SOL is added to this chapter. The knowledge from the performed research is applied in the last chapter in the form of an analysis of the current state of selected PV power plants using the provided photo documentation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_MoravkovaSarka.pdfPlný text práce10,46 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce39,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce37,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce23,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46035

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.