Název: Příspěvek k metodice řízení kvality lepených spojů
Další názvy: Contribution to the methodology for quality control of adhesives joints
Autoři: Kučera, Jan
Vedoucí práce/školitel: Zídková Helena, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Podaný Jan, Ing. BcA. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: disertační práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47399
Klíčová slova: technologie lepení;lepený spoj;adhesivum;adherend;adhese;kohese;návrh metodiky;řízení kvality;integrace;proces lepení;kvalitativní a funkční způsobilost.
Klíčová slova v dalším jazyce: adhesive technology;adhesive bond;adhesive;adherend;ad-hesion;cohension;proposal of methodology;quality control;integration;bonding process;qualitative and functional capabi-lity.
Abstrakt: Tato disertační práce se věnuje problematice technologie lepení a lepených spojů v rovině procesní, výrobní i provozní. Zabývá se komplexitou technologie lepení na interdisciplinární úrovni. Cílem práce je navrhnout vhodnou metodiku pro řízení kvality procesu lepení a kvalitativní a funkční způsobilosti lepených spojů, která bude současně návodem pro zavedení způsobilé výrobní činnosti a funkčního procesu lepení. Záměrem práce je také více přiblížit integraci procesu lepení do procesů společnosti za účelem jeho efektivního řízení v rámci systému řízení kvality.
Abstrakt v dalším jazyce: This dissertation thesis deals with the problematics of adhesive technology and adhesive bonds in the process, production and operation. It deals with the complexity of adhesive technology at the interdisciplinary level. The aim of the thesis is to propose a suitable methodology for quality control of tha adhesive bonding proces and qualitative and functional capability ma-nagement of adhesive bonds, which is also be a guide for the introduction of a qualified and capable production activity and functional bonding process. The intention of the thesis is also to bring closer the integration of the adhesive process to the pro-cesses of the company for the purpose of efficient management within the quality management system.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Disertační práce / Dissertations (KTO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DISERT.PRACE_Jan Kucera.pdfPlný text práce10,15 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek skolitele Kucera.pdfPosudek vedoucího práce508,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudky Kucera.pdfPosudek oponenta práce2,64 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Zapis Kucera J..pdfPrůběh obhajoby práce620,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47399

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.