Název: Vybraná oblast Plzeňského kraje pohledem návštěvníků - spokojenost, kvalita služeb
Další názvy: Selected part of Pilsen Region from the visitors' point of view - satisfaction, service quality
Autoři: Cafourková, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Tlučhoř Jan, Ing. Ph.D.
Oponent: Holubová Lenka, Ing.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47423
Klíčová slova: cestovní ruch;spokojenost návštěvníků;kvalita služeb;oblast šumavy;dotazníkové šetření;návštěvníci
Klíčová slova v dalším jazyce: tourism;visitor satisfaction;quality of service;šumava region;visitors;questionnaire survey;visitors
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na spokojenost a kvalitu služeb ve vybrané oblasti Plzeňského kraje, konktrétně oblast Šumavy. Cílem bakalářské práce je realizovat výzkum, analyzovat zjištěná data, sestavit profil typického návštěvníka vybrané části Šumavy a vytvořit návrhy a opatření, které by mohly vést ke zlepšení spokojenosti a kvality služeb ve sledované oblasti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na definování pojmů jako cestovní ruch, destinace, služby a spokojenost. Praktická část zahrnuje definování sledované oblasti, včetně konkrétních míst dotazování, popis primární a sekundární nabídky vybrané oblasti, výsledky dotazníkového šetření, profil typického návštěvníka a následně část s návrhy a opatřeními. Sběr dat probíhal pomocí dotazníkového šetření, které se konalo v období od června do září v roce 2019 v Kašperských Horách, Klatovech, Modravě, Prášilech, Sušici a Železná Rudě. Součástí práce jsou zjištění, s čím jsou návštěvníci spokojeni a jaké nedostatky mají jednotlivá místa. Na základě zjištěných výsledků jsou vytvořeny návrhy a opatření. V práci je blíže rozepsán jeden z hlavních problémů dotazovaných míst včetně jeho kalkulace. V případě, že by byl nějaký z předložených návrh použitý, mohlo by to vést k většímu zájmu návštěvníků a zlepšení jejich spokojenosti v místě.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is focused on satisfaction and quality of services in a selected area of the Pilsen region, specifically the Šumava region. The bachelor thesis is divided into theoretical and practical part. The aim of the bachelor's thesis is to carry out research, analyze data, compile a profile of a typical visitor of a selected part of Šumava and create proposals and measures that could lead to improved satisfaction and quality of services in the monitored area. The theoretical part focuses on defining concepts such as tourism, destinations, services and satisfaction. The practical part includes the definition of the monitored area, including specific places of questioning, a description of the primary and secondary offer of the selected area, the results of a questionnaire survey, the profile of a typical visitor and then a section with suggestions and measures. Data collection took place using a questionnaire survey, which took place in the period from June to September 2019 in Kašperské Hory, Klatovy, Modrava, Prášily, Sušice and Železná Ruda. Part of the work is found out with what visitors are satisfied and what shortcomings of individual places. Based on the obtained results, proposals and measures are created. The thesis describes in more detail one of the main problems of the interviewed places, including its calculation. If any of the submitted proposals were used, it could lead to greater interest of visitors and improved their satisfaction in the place.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP Katerina Cafourkova.pdfPlný text práce2,9 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cafourkova_Katerina_v.pdfPosudek vedoucího práce122,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cafourkova_Katerina_o.pdfPosudek oponenta práce140,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cafourkova_ob.pdfPrůběh obhajoby práce33,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47423

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.