Název: Stárnutí populace a jeho dopad na cestovní ruch
Další názvy: Population ageing and its impact on tourism
Autoři: Suchánková, Šárka
Vedoucí práce/školitel: Vildová Eliška, Ing. Ph.D.
Oponent: Pichlík Lukáš, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47936
Klíčová slova: cestovní ruch;poptávka;rodiny s dětmi;senioři;děti a mladiství;stárnutí;respondenti;dotazníkové šetření
Klíčová slova v dalším jazyce: tourism;inquiry;families with children;seniors;children and adolescents;aging;respondents;survey
Abstrakt: Bakalářská práce se věnuje stárnutí populace a jeho dopadu na cestovní ruch. Skládá se ze dvou hlavních částí, a to z teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy z oblasti cestovního ruchu. Zabývá se pojmem cestování, účastníky cestovního ruchu, motivy k cestování, poptávkou a subjekty, které nabízejí služby, bez kterých by cestovní ruch nemohl ani fungovat. Praktická část obsahuje zhodnocení dotazníkového šetření a návrhy, podle kterých mohou cestovní kanceláře zlepšit své služby. Dotazníkové šetření se zaměřovalo na tři hlavní skupiny cestovního ruchu, kterými jsou děti a mladiství, rodiny s dětmi a senioři. V dotazníku autorka zkoumala, jaké mají požadavky na cestování jednotlivé skupiny a zda se změnily požadavky seniorů a rodin s dětmi v průběhu let.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with the aging of the population and its impact on tourism. It consists of two main parts, theoretical and practical. The theoretical part is focused on basic concepts in the field of tourism. It deals with the concept of travel, tourism participants, motives for travel, demand and entities that offer services without which tourism could not even function. The practical part contains an evaluation of the questionnaire survey and suggestions, thanks to which travel agencies can improve their services. The questionnaire survey is focused on three main groups of tourism, which are children and adolescents, families with children and the elderly. In the questionnaire, the author examined the travel requirements of individual groups and whether the requirements of seniors and families with children have changed over the years.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Sarka Suchankova.pdfPlný text práce5,33 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Suchankova_Sarka_v.pdfPosudek vedoucího práce221,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Suchankova_Sarka_o.pdfPosudek oponenta práce189,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47936

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.