Název: Současné problémy na trhu práce ve vybraném regionu
Další názvy: Current problems in the labor market in the specific region
Autoři: Dvořáková, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Tesařová Vendula, Ing. Ph.D.
Oponent: Palacká Alena, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48055
Klíčová slova: trh práce;nezaměstnanost;politika zaměstnanosti;okres sokolov;vzdělání uchazečů o zaměstnání
Klíčová slova v dalším jazyce: labour market;unemployment;employment policies;sokolov district;education of job applicants
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá popisem trhu práce, jeho problémů a příčin problémů. Zaměřuje se na negativní faktory ovlivňující trh práce v okrese Sokolov. Obsahuje popis trhu práce, vliv nabídky a poptávky po práci. Definuje pojem nezaměstnanost, druhy nezaměstnanosti a účastníky trhu práce. Popisuje nástroje aktivní a pasivní politiky zaměstnanosti využívané státem a funkce úřadu práce. Důležitou součástí práce je popis vývoje trhu práce v okrese, a to zejména pozorováním ukazatelů jako je podíl nezaměstnaných osob a počet volných pracovních míst. V práci se také nachází charakteristiky uchazečů o zaměstnání z hlediska věku, délky doby v evidenci nezaměstnaných, dosaženého vzdělání a výše podpory v nezaměstnanosti, kterou pobírají. V závěru práce jsou vypsány návrhy a doporučení pro zlepšení situace na trhu práce v okrese Sokolov.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with the description of the labour market, its problems and causes of problems. It focuses on the negative factors affecting the labour market in the Sokolov district. It contains a description of the labour market, the influence of supply and demand for labour. It defines the concept of unemployment, types of unemployment and labour market participants. It describes the tools of active and passive employment policies used by the state and the functions of the labour office. An important part of the work is a description of the development of the labour market in the district, especially by observing indicators such as the amount of unemployed people and the number of vacancies. The thesis also contains the characteristics of job applicants in the terms of age, length of time in the register of unemployed, educational attainment and the amount of unemployment benefits they receive. At the end of the thesis, proposals, and recommendations for improving the situation on the labour market in the district of Sokolov are listed.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Tereza Dvorakova.pdfPlný text práce4,57 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Dvorakova_VP.pdfPosudek vedoucího práce225,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Dvorakova_OP.pdfPosudek oponenta práce240,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48055

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.