Název: Daňová a účetní specifika jednotlivých právních forem podnikání
Další názvy: Tax and accounting specifics of individual legal forms of business
Autoři: Kadeřábková, Alena
Vedoucí práce/školitel: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Oponent: Palacká Alena, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48060
Klíčová slova: živnosti;obchodní společnosti;účetní specifika;daně z příjmů;transformace;zahraniční formy podnikání
Klíčová slova v dalším jazyce: trade;business companies;accounting specifics;income taxes;transformations;foreign forms of business
Abstrakt: Kvalifikační práce je zpracována na téma "Daňová a účetní specifika jednotlivých právních forem podnikání." Práce je složena z teoretické části, kterou lze dělit na několik částí. První oddíl práce popisuje problematiku podnikání, specifikuje osobu podnikatele a příklady daní, které se mohou být spojeny s podnikáním. Druhá část detailně charakterizuje popis fyzické osoby jako živnostníka, a také popis osoby právnické, včetně popisu daňové problematiky. Třetí úsek se detailně zaměřuje na popis forem právnických osob a s tím spojenou daňovou a účetní problematiku. Čtvrtá část popisuje výběr způsobů přeměn fyzické osoby na osobu právnickou. Včetně charakteristiky základní účetní a daňové oblasti spojené s přeměnou. Poslední úsek se okrajově věnuje komparaci forem podnikání u tří vybraných zemích v evropské unii, společně s popisem základní daňové a účetní oblasti. V závěru práce jsou shrnuty poznatky, kterých bylo docíleno zpracováním této kvalifikační práce.
Abstrakt v dalším jazyce: The qualification thesis is elaborated on the topic "Tax and accounting specifics of individual legal forms of business." The thesis consists of a theoretical part, which can be divided into several parts. The first section describes the issue of business, specifies the person of the entrepreneur and examples of taxes that may be associated with business. The second part describes in detail the description of a natural person as a self-employed person, as well as a description of a legal entity, including a description of tax issues. The third section focuses in detail on the description of the forms of legal entities and the related tax and accounting issues. The fourth part describes the choice of methods of transformation of a natural person into a legal person. Including the characteristics of the basic accounting and tax area associated with the conversion. The last section deals marginally with the comparison of forms of business in three selected countries in the European Union, together with a description of the basic tax and accounting area. At the end of the work are summarized the findings that were achieved by processing this qualification work.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_K19B0107P_Kaderabkova.pdfPlný text práce1 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kaderabkova_VP.doc.pdfPosudek vedoucího práce131,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kaderabkova_OP.pdfPosudek oponenta práce230,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48060

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.