Název: Digitalizace oběhu dokladů v účetnictví
Další názvy: Digitization of document circulation in accounting
Autoři: Štefflová, Alžběta
Vedoucí práce/školitel: Krechovská Michaela, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Polívka Martin, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48071
Klíčová slova: digitalizace;účetnictví;automatizace;moderní technologie;oběh dokladů v účetnictví
Klíčová slova v dalším jazyce: digitization;accounting;automation;modern technologies;circulation of documents in accounting
Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na téma digitalizace a její vývoj v oblasti účetnictví. Cílem práce je na základě analýzy využívaných technologií v oblasti oběhu účetních dokladů navrhnout optimalizaci dílčích firemních procesů a zhodnotit její přínos. V teoretické části se autor zabývá charakteristikou pojmu digitalizace a jejím vývojem v Evropě a České republice. Dále jsou uvedeny legislativní požadavky na účetní a daňové doklady. Popsány jsou také druhy technologií a prostředků, které se aktuálně při jejich oběhu využívají. V praktické části je provedena analýza oběhu dokladů ve vybraném podniku, návrh na optimalizaci a její zhodnocení. Na závěr jsou uvedeny trendy, které se postupně dostávají do povědomí v rámci vývoje moderních technologií v účetnictví.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis focuses on the topic of digitalization and its development in the field of accounting. The aim of the thesis is to analyse the technologies used in the field of accounting document circulation, to propose the optimisation of partial company processes and to evaluate its benefits. In the theoretical part, the author deals with the characteristics of the concept of digitalization and its development in Europe and the Czech Republic. Furthermore, the legislative requirements for accounting and tax documents are presented. The types of technologies and means currently used in their circulation are also described. In the practical part, an analysis of the circulation of documents in a selected company, a proposal for optimization and its evaluation is made. Finally, the trends that are gradually coming into awareness in the development of modern technologies in accounting are presented.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_S_tefflova_.pdfPlný text práce1,92 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_STEFFLOVA_VP.pdfPosudek vedoucího práce161,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Stefflova_OP.pdfPosudek oponenta práce144,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48071

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.