Název: Dopady mimořádných opatření v souvislosti se zamezením šíření nemoci Covid-19 na firmu
Další názvy: Impacts of the emergency measures to prevent the spread of Covid-19 disease in the company
Autoři: Michálková, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Mičudová Kateřina, Ing. Ph.D.
Oponent: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48529
Klíčová slova: covid-19;mimořádná opatření;kompenzační programy;ekonomická situace;těžba a zpracování kamene
Klíčová slova v dalším jazyce: covid-19;emergency measures;compensation programs;economic situation;stone mining and processing
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na zhodnocení dopadů mimořádných opatření v souvislosti s pandemií Covid-19 na společnost Kámen Hudčice, s.r.o. a následné navržení doporučení ke zlepšení její ekonomické situace. Teoretická část práce popisuje průběh šíření nákazy Covid-19 ve světě i v ČR, uvádí mimořádná opatření a kompenzační programy vyhlášené Vládou ČR a rozebírá dopady na českou ekonomiku. V první kapitole praktické části je představena společnost Kámen Hudčice, s.r.o. Následně je proveden rozbor účetních výkazů a vybraných ukazatelů finanční analýzy za období od roku 2016 až 2021. Je realizován rozhovor s jednatelem společnosti a jsou popsány dopady na personální úrovni podniku. V závěru praktické části je uvedeno zhodnocení dopadů pandemie Covid-19 na společnost Kámen Hudčice, s.r.o., nalezení jejích slabých stránek, které byly díky vypuknutí pandemie akcentovány a navržení doporučení s cílem zlepšení ekonomické situace podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is focused on the evaluation of the impacts of the emergency measures related to the Covid-19 pandemic on the company Kámen Hudčice, s.r.o. and subsequent proposal of recommendations to improve its economic situation. The theoretical part of the thesis describes the course of the spread of Covid-19 throughout the world and the Czech Republic, states the emergency measures and compensation programs declared by the Government of the Czech Republic and analyzes the impact on the Czech economy. In the first chapter of the practical part, the company Kámen Hudčice, s.r.o. is introduced. Subsequently, an analysis of financial statements and selected financial analysis indicators for the period from 2016 to 2021 is performed. An interview with the company's executive is implemented and the impacts on the company's personnel level are described. The practical part is concluded with an evaluation of the impact of the Covid-19 pandemic on the company Kámen Hudčice, s.r.o., finding its weaknesses, which were accentuated by the outbreak of the pandemic, and drafting recommendations to improve the company's economic situation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace_Kristyna Michalkova_K19N0025K.pdfPlný text práce2,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Michalkova_VP.pdfPosudek vedoucího práce242,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Michalkova_OP.pdfPosudek oponenta práce127,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,55 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48529

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.