Název: Průmysl 4.0 - Společnost 4.0 ve vybraném podniku
Další názvy: Industry 4.0 - Society 4.0 in the selected company
Autoři: Sudová, Jana
Vedoucí práce/školitel: Dvořáková Lilia, Prof. Ing. CSc.
Oponent: Husák Vladimír, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48562
Klíčová slova: průmysl 4.0;čtvrtá průmyslová revoluce;digitalizace;český průmysl;koncepce průmysl 4.0
Klíčová slova v dalším jazyce: industry 4.0;the fourth industrial revolution;digitization;czech industry;concept industry 4.0
Abstrakt: Předložená diplomová práce je zaměřena na analýzu a hodnocení trendů a dopadů koncepce Průmysl 4.0, analýzu připravenosti konkrétního podniku a navržení doporučení pro úspěšnou implementaci. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je provedena deskripce vývoje průmyslu od jeho počátku po čtvrtou průmyslovou revoluci. Teoretická část dále obsahuje příklady dobré praxe podniků působících na českém trhu, které stály při vzniku koncepce Průmysl 4.0. V praktické části je analyzován a hodnocen interní projekt migrace výroby na Průmysl 4.0, který je v době vzniku diplomové práce před fází schvalování. Poslední kapitola se zabývá ověřením pracovní hypotézy prostřednictvím dotazníkového šetření. Pomocí odpovědí získaných z dotazníkového šetření byl sestaven přehled očekávání manažerů, co s sebou implementace projektu migrace na Průmysl 4.0 přinese v praxi. V závěru jsou shrnuty poznatky z obou částí.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis is focused on the analysis and evaluation of trends and impacts of the Industry 4.0 concept, analysis of the readiness of a selected company and giving recommendations for their succesful implementation. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes the development of industry from the beginning to the fourth industrial revolution. The theoretical part also contains examples of good practice of companies operating in the Czech market, which were working on the concept at the beginning of Industry 4.0. The practical part analyzes and evaluates the internal project of production migration to Industry 4.0, which is at the time of the creation of the thesis before the approval phase. The last chapter deals with the verification of the working hypothesis through a questionnaire survey. Using the answers obtained from the questionnaire survey, an overview of managers' expectations was compiled, what the implementation of the migration project to Industry 4.0 will bring in practice. Findings from both parts are summarized in the conclusion.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Jana Sudova.pdfPlný text práce3 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Sudova_VP.pdfPosudek vedoucího práce231,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Sudova_OP.PDFPosudek oponenta práce52,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48562

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.