Název: Identifikační číslo stavby v kontextu digitalizace stavebního řízení
Další názvy: Building Identification Numbers in the context of digitization of the building permit procedure
Autoři: Janečka, Karel
Citace zdrojového dokumentu: JANEČKA, K. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO STAVBY V KONTEXTU DIGITALIZACE STAVEBNÍHO ŘÍZENÍ. URBANISMUS A ÚZEMNÍ ROZVOJ, 2022, roč. 25, č. 2, s. 49-52. ISSN: 1212-0855
Datum vydání: 2022
Nakladatel: © Ústav územního rozvoje
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/49271
ISSN: 1212-0855
Klíčová slova v dalším jazyce: Building Identification Number;digitization;building permit procedure
Abstrakt: Novela stavebního zákona č. 47/2020 Sb. zavádí v souvislosti s digitalizací stavebního řízení informační systém identifikačního čísla stavby. Tímto se rozumí informační systém veřejné správy, který slouží k přidělování jedinečného identifikátoru stavby, který umožňuje jednoznačně identifi kovat stavbu nebo zařízení v informačních systémech veřejné správy a přiřazovat nebo sdružovat informace vedené v informačních systémech veřejné správy ke stavbě nebo zařízení. Přiřazené identifi kační číslo stavby (IČS) bude plnit úlohu jedinečného bezvýznamového univerzálního identifi kátoru a bude se stavbou spojeno v průběhu celého jejího životního cyklu. Příspěvek dále představuje základní koncepty možného způsobu členění staveb a zařízení pro účely jejich evidence v informačním systému identifikačního čísla stavby a zamýšlené údaje o stavbě, které budou vedeny v informačním systému identifi kačního čísla stavby.
Abstrakt v dalším jazyce: In connection with the digitization of the building permit procedure, an amendment to the Building Act 47/2020 has introduced an information system for building identification numbers. As a unique identifier, these numbers will make it possible to identify unequivocally a building or facility within the information systems of public administration and associate other information with it. The Building Information Number will identify the building universally and throughout its life cycle. This article presents a few basic concepts of possible categorization of buildings and facilities in terms of data intended for evidence within the information system of building identifi cation numbers.
Práva: Plný text není přístupný.
© Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KGM)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
janecka2.indd_I_K_k autoriz_14_03_22.pdf411,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49271

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD