Název: SÍLA IDENTITY
Další názvy: The Power Of Identity
Autoři: Letáková, Drahoslava
Vedoucí práce/školitel: Merta Vladimír, Doc. akademický malíř
Oponent: Sloupová Andrea, PhDr. Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49447
Klíčová slova: sprej;akční malba;koncert;hudební akce;flow;jednomyslné ponoření;v okamžiku;malba
Klíčová slova v dalším jazyce: spray;action painting;concert;music event;flow;single-minded immersion;in the moment;painting
Abstrakt: Vytvořila jsem sérii pěti obrazů. Skrze plátna jsem chtěla ukázat intenzitu prožitků, kterou zažívám na hudebních akcích. Na hudebních akcích se moje tělo a mysl dostávají do stavu "flow" takzvaného proudění. Stav, kdy jste intenzivně koncentrováni na přítomný okamžik. Ztratíte pojem o čase, ztratíte určitou sebereflexi a začne vám mizet starost o vlastní já. Myslím, že jsem tento okamžik párkrát zažila, a to právě na hudebních akcích. Kdy vidíte svoji oblíbenou kapelu, skáčete s lidmi v davu, slzí vám oči štěstím a nevadí vám, že vás právě někdo bouchl loktem do zad. Vytvořila jsem pět pláten. Při poslechu hudby jsem si nasprejovala plátna. Vytvořila jsem si akční gestickou podmalbu. Na nasprejované obrazy jsem si promítla fotografie nebo koláže, které jsem vytvořila ze svých fotografií, které jsem pořídila na hudebních akcích. Postavy jsem přemalovala a poté domalovala. Některé postavy jsem nechala pouze v lince, jiné jsem namalovala jednobarevnou plochou. Vzniklo pět obrazů namalovaných pomocí sprejů a akrylových barev. Obrazy zaznamenávají událost, událost, kterou jsem sprejováním vytvořila. A ukazují událost, kterou jsem zachytila na fotografii a poté namalovala. Obrazy jsem chtěla ukázat prožití momentu.
Abstrakt v dalším jazyce: I created a series of five paintings. Through these canvases i wanted to show the emocional experience i had on musical events. On them my body and mind get to the state of "flow". A state when you are intensivly focusing on present moment. You lose the track of time and selfreflection. I think i expirienced this a few times on these events. When you see your favorite band, you start jumping with a group of strangers, your eyes start watering from that happy moment and you just don't care that someone hit you with their elbow. I made five canvases. Listening to music i sprayed those canvases and using quick gestures i made a underpainting. Than i projected photos or colages i created from photos i took on musical events on the spray-painted images. I repainted the characters and then repainted them again. Some characters I left only in the line, others I painted a single color area. Five paintings using sprays and acrylic paints were created. They picture an event od emotions i created with sprays. They show an event i captured on my photos And than painted. With these paintings i wanted to show "experiencing in the moment".
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
dp_letakova_2022.pdfPlný text práce3,58 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Letakova.pdfPosudek vedoucího práce494,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Letakova_0.pdfPosudek oponenta práce430,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Letakova_1.pdfPrůběh obhajoby práce275,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49447

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.