Název: MĚSTSKÁ KRAJINA
Další názvy: CITY LANDSCAPE
Autoři: Holubec, Ondřej
Vedoucí práce/školitel: Grygar Štěpán, Prof. Mgr.
Oponent: Aubrecht Vojtěch, MgA.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49514
Klíčová slova: liberec;fotografie;digitální fotografie;město;mlha;dokument;publikace;retuš;panelové domy;noc
Klíčová slova v dalším jazyce: liberec;photography;digital photography;city;fog;document;publication;retouch;prefabricated houses;night
Abstrakt: Text se zabývá prací na publikaci Severní město, ve které je vloženo 32 fotografií na téma městská krajina. Všechny fotografie pocházejí z Liberce a dokumentují široké spektrum od výrobních hal až po panelové domy z období socialistické výstavby. Fotografie jsou propojeny tématy obecného i lokálního charakteru. Ve zprávě píši o příbuznosti tématu BP s tím mým nejoblíbenějším, focením nočního města v mlze a také o tom, že je nereálné založit práci na mlze, kterou nelze spolehlivě předpovědět. Práce je z hlediska urbánní fotografie inspirovaná fotodokumentem Jiřího Jiroutky Už nejdu do Ještědu. Během práce na publikaci jsem se naučil propojit řadu oblastí od návrhu až po tisk do jednoho uceleného bodu, kterým byla skromná knížka. V ní je paginace nahrazená názvy ulic z nichž byly záběry pořízeny.
Abstrakt v dalším jazyce: The text deals with the work on the publication Severní město (Northern city), in which 32 photographs on the topic of urban landscape are displayed. All photographs come from Liberec and document a wide range from production halls to prefabricated houses from the period of socialist construction. The photographs are connected with general and local themes. In the report, I write about the relationship between the topic of BP and my most favourite one, taking photos in a night city in the fog, and also about the fact that it is unrealistic to base work on a fog, as they cannot be reliably predicted. The work is inspired by Jiří Jiroutka's photo documentary Už nejdu do Ještědu (I no longer shop at Ještěd) in terms of urban photography. While working on the publication, I learned to connect a number of areas from design to printing to one coherent point, which was a modest book. In it, the pagination is replaced by the names of the streets from which the shots were taken.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
holubec_pruvodni_zprava_bp_2022.pdfPlný text práce3,16 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Holubec_v.docxPosudek vedoucího práce42,31 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Holubec_o.docxPosudek oponenta práce40,76 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Holubec.pdfPrůběh obhajoby práce285,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49514

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.