Název: Rizikové chování žáků na 1. stupni ZŠ
Další názvy: Risk behavior of pupils at the 1st stage of primary school
Autoři: Kubáňová, Lucie
Vedoucí práce/školitel: Lovasová Vladimíra, Mgr. Ph.D.
Oponent: Komzáková Martina, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49913
Klíčová slova: rizikové chování;biologický;psychický;sociální faktor;dědičnost.
Klíčová slova v dalším jazyce: risk behavior;biological;psychological;social factor;heredity.
Abstrakt: V diplomové práci se zaměřuji na rizikové chování žáků na 1. stupni základní školy. Cílem práce je zjistit jaká riziková chování se u žáků nejčastěji vyskytují, jejich příčiny vzniku a jejich náprava. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část, obsahuje čtyři kapitoly. V první kapitole se zabývám vývojem žáka v období mladšího školní věku, druhá kapitola se zaměřuje na jednotlivé typy rizikového chování, která se nejčastěji mohou vyskytovat u žáků na 1. stupni základní školy. Ve třetí kapitole zjišťuji příčiny, které vedou ke vzniku nežádoucího chování a jak můžeme předcházet tomuto chování nebo jak pomoc žákovi, když se u něho projeví dané chování. Poslední kapitola je zaměřena prakticky, kde jsem zjišťovala v dané škole v určitých třídách výskyt rizikového chování.
Abstrakt v dalším jazyce: In the diploma thesis I focusing on the risky behavior of pupils at the 1st stage of primary school. The aim of the work is to find out what risky behaviors often occur in people their causes and their correction. The work is divided into theoretical and practical part and contains four chapters. In the first chapter I deal with the development of a pupil in the period of younger school age the second chapter focuses on individual types of risky behavior that may occur in pupils at the 1st stage of primary school. In the third chapter we identify the causes that lead to further behavior and how to prevent this behavior or how to help the student when the behavior manifests itself. The last chapter is focused on practice where I found out the occurrence of risky behavior in different classes in the school.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace Lucie Kubanova - Rizikove chovani zaku na 1. stupni ZS.pdfPlný text práce359,94 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kubanova-vedouci.pdfPosudek vedoucího práce205,48 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kubanova-oponent.pdfPosudek oponenta práce208,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kubanova-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce177,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49913

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.