Název: Zapojení peer pracovníků do práce s lidmi se zkušeností s duševním onemocněním
Další názvy: Involvement of Peer Workers in Work with People with Experience with Mental Illness
Autoři: Fajfrů, Kai
Vedoucí práce/školitel: Syrovátková Štěpánka, Ing. Mgr.
Oponent: Pařízková Alena, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/51984
Klíčová slova: duševní onemocnění;peer podpora;peer pracovník;zotavení
Klíčová slova v dalším jazyce: mental illness;peer support;peer worker;recovery
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá tématem poskytování profesionální peer podpory lidem se zkušeností s duševním onemocněním. První část práce je zaměřena na teoretické ukotvení peer podpory. Vymezuje pojmy související s peer konceptem, věnuje se jeho vývoji v čase a přináší poznatky o jeho přínosech a úskalích. Rovněž popisuje způsoby poskytování peer podpory a zmiňuje psychosociální nástroje a teorie, na kterých je postavena. Druhá část práce obsahuje metodologii výzkumu, vztah autora ke zkoumanému tématu a představení respondentů. Zabývá se i etickými aspekty výzkumu. Poté následuje prezentace výsledků analýzy získaných dat a jejich interpretace. Zjištění jsou taktéž konfrontována s informacemi shromážděnými v teoretické části práce.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's thesis deals with the topic of providing professional peer support to people with experience with mental illness. The first part of this thesis is focused on the theoretical background of peer support. It defines terms related to the peer concept, it is dedicated to its evolution in time and it brings insights about its benefits and drawbacks. It also describes the forms of providing peer support and mentions the psychosocial tools and theories that it is based on. The second part of the thesis contains methodology of the research, the author's relationship with the researched topic and the introduction of respondents. It deals with ethical aspects of the research as well. Then follows a presentation of outcomes of the analysis of the acquired data and their interpretations. The findings are also compared to the information gathered in the theoretical part of the thesis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Zapojeni peer pracovniku do prace s lidmi se zkusenosti s dusevnim onemocnenim.pdfPlný text práce597,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fajfru_posudek_vedouci prace.pdfPosudek vedoucího práce171,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudek_Fajfru_BP_OP.pdfPosudek oponenta práce104,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
FAJFRU.PDFPrůběh obhajoby práce49,77 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/51984

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.