Název: | Dopady pandemie nemoci COVID-19 na ubytovací a stravovací služby v České republice |
Další názvy: | Impacts of the COVID-19 pandemic on accommodation and catering services in the Czech Republic |
Autoři: | Válková, Ammie |
Vedoucí práce/školitel: | Kunešová Hana, Ing. Ph.D. |
Oponent: | Štumpf Petr, Doc. Ing. Ph.D. |
Datum vydání: | 2023 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/52371 |
Klíčová slova: | pandemie covid-19;ubytovací služby;stravovací služby;vládní opatření;česká republika |
Klíčová slova v dalším jazyce: | pandemic covid-19;accommodation services;catering services;government measures;czech republic |
Abstrakt: | Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopady pandemie nemoci COVID-19 na vybrané podniky ubytovacích a stravovacích služeb v Plzni. Dílčím cílem bakalářské práce je charakterizovat a zhodnotit nejzávažnější dopady pandemie nemoci COVID-19 na ubytovací a stravovací služby v ČR. Teoretická východiska jsou uvedená v kapitolách 1 až 3 a jsou zaměřena na charakteristiku ubytovacích a stravovacích služeb. Jsou objasněny konkrétní pojmy této problematiky a fungování ubytovacích a stravovacích služeb v České republice. Je představen průběh počtu potvrzených pozitivních případů onemocnění COVID-19 v České republice. Dále je v této práci popsán průběh platných vládních opatření proti šíření onemocnění COVID-19 v České republice v daném období. Jsou představené programy vypracované vládou České republiky na pomoc podnikům postiženým dopady pandemie. V bakalářské práci je charakterizováno město Plzeň a vybrané podniky, které byly objektem provedeného výzkumu. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The aim of the bachelor thesis is to evaluate the effects of the COVID-19 pandemic on selected accommodation and catering companies in Pilsen. The partial goal of the bachelor thesis is to characterize and evaluate the most serious impacts of the COVID-19 pandemic on accommodation and catering services in the Czech Republic. Theoretical starting points are given in Chapters 1 to 3 and are focused on the characteristics of accommodation and catering services. Specific concepts of this issue and the functioning of accommodation and catering services in the Czech Republic are clarified. The course of the number of confirmed positive cases of COVID-19 in the Czech Republic is presented. Furthermore, this work describes the course of valid government measures against the spread of COVID-19 in the Czech Republic in the given period. Programs developed by the government of the Czech Republic to help companies affected by the effects of the pandemic are presented. The bachelor's thesis characterizes the city of Pilsen and selected companies that were the subject of the research. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace Valkova.pdf | Plný text práce | 1,17 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Valkova_Ammie_v_2022.pdf | Posudek vedoucího práce | 125,42 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Valkova_Ammie_o.pdf | Posudek oponenta práce | 123,64 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdf | Průběh obhajoby práce | 38,91 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/52371
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.