Název: MÉDIA A EXPERIMENT
Další názvy: Media and experiment
Autoři: Hájková, Ilona
Vedoucí práce/školitel: Merta Vladimír, Doc. akademický malíř
Oponent: Bytelová Denisa, Mgr. BcA. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52833
Klíčová slova: malba;série maleb;plátna;akryl;žlutá barva;zobrazení pocitů;osobní číslo 26;experiment;velký formát;kombinace materiálů;začlenění do malby;krepový papír.
Klíčová slova v dalším jazyce: painting;series of paintings;canvases;acrylic;yellow color;expression of feelings;personal number 26;experiment;large format;combination of materials;incorporation;crepe paper.
Abstrakt: Bakalářská práce navazuje na práci s názvem FUEL 26 (2023). Dílo obsahovalo čtyři samostatně stojící obrazy. Volně navazují na zadání "Sen" ze zimního semestru. Bakalářská práce "Tohle není moje final forma" představuje něco jako moji osobní sbírku pocitů a myšlenek, kterými jsem si prošla, a které mi pomohly formovat mou osobnost. Téma lehce souvisí s mým osobním číslem 26, které pro mě reprezentuje nedorozumění, selhání, bolest, beznaděj, zklamání a neprogresivní energii. Své pocity a symboly jsem namalovala do dvou akrylových obrazů o rozměrech 120x200 centimetrů. Zaměřila jsem se na kombinaci malby a krepového papíru. Spojení vychází z jednotlivých vrstev malby, které jsem na sebe vrstvila spolu s krepovým papírem a vrstvami lepidla. Vybrala jsem žlutou barvu, aby reprezentovala nejistotu, tajemství a zlověstnost. Název "Tohle není moje konečná forma" představuje můj postoj k umění převedený do dvou samostatných uměleckých děl. Název a dílo jako takové pro mě znamenají nekonečnou touhu pokračovat dál ve své práci. Z mého pohledu zvolené bakalářské téma MÉDIA A EXPERIMENT dobře zapadá do mého myšlení a finálního pojetí práce.
Abstrakt v dalším jazyce: My bachelor's thesis continues in the progress from my latest work called FUEL 26 (2023). The work contains four self standing pieces of paintings. They follow freely the "Dream" term from the winter semester. This work represents something like my personal collection of feelings and thoughts I have been through that helped me to form my personality. This topic is slightly connected to my personal number 26. It is a number of simple misunderstanding, failure, pain, hopeless, disappointment and unprogressive energy.So, I painted two paintings my feelings and symbols into my acrylic painting with huge dimensions 120x200 centimeters. I focused on combination between paintings and crepe paper. That connection is based on the individual layers of the painting, which I layered on top of each other with crepe paper and layers of glue. I chose yellow color to represent uncertainty and mystery. The title "This is not my final form (2023)" represents my attitude in art converted into two self standing pieces of artwork.The title and work like itself means to me infinite desire to continue in my work. From my point of view chosen bachelor's topic MEDIA AND EXPERIMENT fits to my mindset and final ascent well via connection in paint and crepe paper material.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
IH_BAKALARSKA_PRACE.pdfPlný text práce86,04 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hajkova_v.docxPosudek vedoucího práce38,89 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
HajkovaI.pdfPosudek oponenta práce52,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
HajkovaI_0.pdfPrůběh obhajoby práce52,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52833

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.