Název: Rezervotvorné životní pojištění
Další názvy: Life insurance
Autoři: Süssová, Marie
Vedoucí práce/školitel: Svoboda Milan, Ing. Mgr. Ph.D.
Oponent: Nový Miloš, Ing. et Ing.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52927
Klíčová slova: životní pojištění;možnosti investování;výběr nejvýhodnějšího investičního produktu
Klíčová slova v dalším jazyce: life insurance;investment opportunities;selection of the most advantageous investment product
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je charakterizovat životní pojištění a analyzovat, jak je výhodné pro klienty. V práci je charakterizováno obecné pojištění a vysvětleny základní pojmy s ním spjaté. Dále je v práci charakterizováno životní pojištění, jeho základní podoby, výhody a nevýhody, daňové výhody a možnosti investování. Následně práce obsahuje popis alternativních produktů investování a jejich možnosti investování. Tyto produkty byly následně porovnány. Byla zvolena metoda fiktivního klienta, kterému byl vytvořen profil a na jeho základě byly vypracovány modelace investování na důchod. V závěrečné kapitole byla tato komparace vyhodnocena, jako nejvýhodnější produkt vyšlo doplňkové penzijní spoření a jako nejhorší rezervotvorné životní pojištění. Na základě těchto výsledků se mohou případní zájemci o investování v těchto produktech inspirovat, vytvořit si závěr, který produkt je pro ně nejvhodnější a jaká rizika, výhody a nevýhody jednotlivé produkty obsahují.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the thesis is to characterize life insurance, and to analyse how beneficial it is for clients. The thesis characterizes general insurance and explains the basic concepts associated with it. Furthermore, this thesis characterizes life insurance, its basic forms, advantages and disadvantages, tax advantages and investment opportunities. Subsequently, the thesis contains a description of alternative investment products and their investment opportunities. These products were then compared. The method of a fictitious client was chosen, for whom a profile was created and on the basis of this profile a model of retirement investment was developed. In the final chapter, this comparison was evaluated, the most advantageous product was supplementary pension savings, and the worst was reserve life insurance. Based on these results, potential applicants for investment in these products can be inspired, draw a conclusion which product is most suitable for them and what risks, benefits and disadvantages individual products include.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska_prace_Marie_Sussova.pdfPlný text práce6,22 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sussova_Marie_v.pdfPosudek vedoucího práce132,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sussova_Marie_o.pdfPosudek oponenta práce357,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SUssova_Marie.pdfPrůběh obhajoby práce21,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52927

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.