Název: ILUSTROVANÁ KNIHA PRO STARŠÍ MLÁDEŽ/ V KOMBINACI S KOMIKSOVÝMI PRVKY
Autoři: Jačků, Leo
Vedoucí práce/školitel: Kohoutová Marie, MgA.
Oponent: Trnka Pavel, MgA. Mgr.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53125
Klíčová slova: dystopie;utopie;strana;totalita;režim;outsider;konflikt;masky;přetvářky;lži;mašinérie;strach;obavy;rozpolcenost;démon;policie;otázky;volba;pochyby;úsměvy;euforie;reklamy;slogany;firma;společnost
Klíčová slova v dalším jazyce: happy;face;mask;conflict;society;problems;city;rebellion;secret;totality;system;failure
Abstrakt: Happy City - známé též jako Šťastné město - je místem nebývalého rozkvětu, přímým splněným snem. Ulice s východem slunce energicky ožívají a neutichají, ani když padne noc. Neexistuje důvod, proč nevyužít každé volné chvíle. JEN BLÁZEN BY SE NEVESELIL. KDO NESTRÁDÁ, NESMUTNÍ! Zdejším obyvatelům se na tváři usadil stálý úsměv a nic jim nechybí. Jak by také mohlo? Žijí přece v samém srdci planety, kde jsou tajná přání předem vyslyšena. Jen zde stoupají astronomicky k výšinám již od narození. Jsou na samé špici, ale na nikoho neshlíží shora. Rozdíly ve společnosti nemají co dělat. Tito lidé se řídí jen jedním! Slogany společnosti Happy Face jsou zaručenými vstupenkami na kolotoč štěstí. Není to snadné? Stačí se přidat k Happy programu. Na registrované nositele čeká spousta výhod a slastná vlna euforie. Úsměvy zaplaví svět a posvítí si na temná zákoutí Vašich domovů. Nic neohrozí pokrok a bezpečí populace. S Happy Face totiž nejste, ani nebudete sami. Že pořád nevěříte? Občan číslo NR-210893/HC, neregistrovaný archivník společnosti Happy Face a nenositel, také ne... Happy Face je knihou, ve které naleznete kombinaci prózy, ilustrace a komiksu v jednom uceleném díle. Skrze metaforu Vám prezentuji své vnitřní obavy, strachy a traumata. Tato práce vznikla jako určitá forma arteterapie, která mě měla osvobodit od skličujících myšlenek, jež mě, v podobě vnitřních démonů, pronásledovaly podobně jako hlavního protagonistu z mé utopicky vyhlížející dystopie.
Abstrakt v dalším jazyce: NR-210893/HC is very frustrated young man. He's living in the best location on Earth - Happy City - yet he's never been genuinely happy. People that surround him are always so euphoric it shakes his core. They are going trough life absolutelly effortlessly, with bright future right above their heads. That's what they're told, what they dream about. Everything seems a way better with a smiling mask on. But not for our man. Happy Face TM company which took over the world is now his own personalized hell Join him to find out what it's like to be the last sober one, all alone against the teriffing society. I chose doing an authentic illustrated young adult book in combination with comic elements for my bachelor's work. Happy Face is a dystopian and metaphorical story that represents my inner feelings about the age we live in. It shows this reality is really nothing but an act. That it is all about putting a happy face on just to fit in.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Jacku_PRUVODNI_ZPRAVA.pdfPlný text práce3,59 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
JACKU.docPosudek oponenta práce53 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
JACKU_0.docPosudek vedoucího práce55,5 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
JACKU.pdfPrůběh obhajoby práce30,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53125

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.