Název: Práce s rytmickými strukturami v hodinách HV na 1. stupni ZŠ
Další názvy: Work with rhythmic structures in HV lessons at the 1st stage of elementary school
Autoři: Riedlová, Simona
Vedoucí práce/školitel: Růžičková Veronika, Mgr. et Mgr. Ing. Ph.D.
Oponent: Bezděk Jiří, Prof. Mgr. MgA. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53569
Klíčová slova: práce s rytmickými strukturami;rytmus;hudební rozvoj dítěte;rytmická cvičení;hra na hudební nástroje;hra na tělo;hudebně pohybové činnosti;deskové hry;využití ict při práci s rytmickými strukturami.
Klíčová slova v dalším jazyce: working with rhythmic structures;rhythm;musical development of the child;rhythmic exercises;playing musical instruments;playing the body;music and movement activities;board games;use of ict in working with rhythmic structures.
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá prací s rytmickými strukturami v hudební výchově na 1. stupni základní školy. Práce je rozdělena na dvě části. První část se věnuje hudebnímu vývoji civilizace a dítěte, možnostem rytmických cvičení a cílů vyplývajících z RVP. První část se také zaměřuje na možnosti práce s rytmickými strukturami a využití různých pomůcek, digtálních technogií a různých forem práce s hudebním rytmem. Může sloužit jako inspirace pro začínající učitele. Inspirativní je druhá část práce, která přináší praktické náměty a nápady na hudební hry rozvíjející nejen rytmus dětí. Ve druhé části se také nachází anketa provedená u malého vzorku žáků 5. ročníků. Byly zde použity dvě metody dotazníkové šetření a pozorování.
Abstrakt v dalším jazyce: This master thesis deals with the work with rhythmic structures in music education at the first stage of primary school. The thesis is divided into two parts. The first part is devoted to the musical development of civilization and the child, the possibilities of rhythmic exercises and the goals resulting from the RVP. The first part also focuses on the possibilities of working with rhythmic structures and the use of various aids, digital techniques and different forms of working with musical rhythm. It can serve as inspiration for beginning teachers. The second part of the work is inspiring, providing practical suggestions and ideas for musical games that develop not only children's rhythm. The second part also includes a survey conducted with a small sample of Year 5 pupils. Two methods of questionnaire survey and observation were used here.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KHK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace Riedlova.pdfPlný text práce2,82 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Riedlova_DP_vedouci_Ru_2023.pdfPosudek vedoucího práce295,93 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Riedlova_posudek_DP_oponent Bezdek_ 2023.pdfPosudek oponenta práce148,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Obhajoby Riedlova.pdfPrůběh obhajoby práce44,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53569

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.