Název: HARMONIE/ROVNOVÁHA
Další názvy: HARMONY/BALANCE
Autoři: Petáková, Anna
Vedoucí práce/školitel: Verner Martin, MgA.
Oponent: Franc Reichová Kateřina, MgA.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53833
Klíčová slova: pohyb;zastírání smyslů;elegance;nedotknutelnost;neklid;vzpřímení;zvuk;hodiny
Klíčová slova v dalším jazyce: movement;concealment of the senses;elegance;untouchability;restlessness;uprightness;sound;clock
Abstrakt: Mým záměrem je prostřednictvím této práce reagovat na problematiku nedostatku času se kterým se každý z nás vyrovnává dle svých možností. Vždy jsem si nějakým způsobem uvědomovala, že je čas velmi cenná komodita, ale posledním ročníkem na vysoké škole se z uvědomění stalo spíše přesvědčení. Jak na mne prohloubení tohoto tématu působí, jsem chtěla předat prostřednictvím kinetického systému kyvadlových hodin ve formě body artových šperků. Tikající, kývající se hodiny působí jako silné médium, pomocí kterého je snadné diváka informovat o problematice času. Osobně se snažím nepodléhat stresujícímu okolnostem a to i zásluhou zájmu o uvědomělý a zdravý způsob života. I přesto je ale těžké zharmonizovat něco, co si žije vlastním životem. Pocit tikajících hodin je stále přítomen i přes všechnu snahu nepodléhat panice a stresu. Ať se to týká školy, rozhodnutí kdy založit rodinu či upřednostnit kariéru. Vnímám, že je to velmi zásadní téma pro společnost i každého jedince. Je důležité se o něm bavit a upozornit na něj i touto cestou.
Abstrakt v dalším jazyce: My intention with this work is to respond to the issue of lack of time, which each of us copes with according to our own abilities. I have always been aware in some way that time is a very precious commodity, but by my last year in college, awareness became more of a conviction. I wanted to convey how the deepening of this theme affects me through a kinetic pendulum clock system in the form of body art jewelry. The ticking, swinging clock acts as a powerful medium through which it is easy to inform the viewer about the issue of time. Personally, I try not to succumb to stressful circumstances and this is also a credit to my interest in mindful and healthy living. Still, it is difficult to harmonize something that has a life of its own. The feeling of a ticking clock is still present despite all my efforts not to succumb to panic and stress. Whether it's school, deciding when to start a family or prioritizing a career. I feel that this is a very crucial issue for society and for every individual. It is important to talk about it and draw attention to it in this way.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace.pdfPlný text práce10,21 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Petakova.pdfPosudek vedoucího práce476,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Petakova_0.pdfPosudek oponenta práce545,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Petakova_1.pdfPrůběh obhajoby práce61,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53833

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.