Název: Hudební klima v rodině dítěte mladšího školního věku
Další názvy: Musical climate in the family of a child of younger school age
Autoři: Štěpničková, Lenka
Vedoucí práce/školitel: Kodejška Miloš, Doc. PaedDr. CSc.
Oponent: Růžičková Veronika, Mgr. et Mgr. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/54117
Klíčová slova: mladší školní věk;dítě;osobnost;charakteristika vývoje;hudební schopnosti;hudební dovednosti;umělecké a mimoumělecké aktivity;rodina;výchova;charakteristika rodiny rodinná problematika;volnočasové aktivity;experiment.
Klíčová slova v dalším jazyce: younger school age;child;personality;development characteristics;musical ability;musical skills;artistic and non-artistic activities;family;education;family characteristics;problems in family;free time activities;experiment
Abstrakt: Úkolem bakalářské práce na téma Hudební klima v rodině dítěte mladšího školního věku bylo charakterizovat význam hudební výchovy pro rozvoj dítěte. Ověřit si, jestli rodiče i nadále podporují rozvoj svých dětí v oblasti hudební výchovy. Zjistit čím je ovlivněno dítě mladšího školního věku a jak u něj rozvinout hudební schopnosti. Celá práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá rozvojem dítěte mladšího školního věku a hudebních schopností. Druhá kapitola je zaměřena na rodinu a její vztahy i případnou problematiku. Třetí kapitola je výzkumná a zde zjišťujeme postoj rodičů k hudbě a k tomu, jak napomáhají hudebnímu rozvoji u svých dětí.
Abstrakt v dalším jazyce: This undergraduate thesis topic is Musical Climate in the Family of a Child of younger school age. It aims to characterize the importance of music education for the child's development and examine if parents continue to support their children's development in the music education field. It tries to find out what influences a child of younger school age and how to develop musical skills in them. The whole thesis divides into three chapters. The first chapter deals with the development of the younger school-age child and their musical ability. The second chapter focuses on the family and its relationships and potential issues. The third chapter is exploratory, and here we investigate parents' attitudes towards music and how they facilitate musical development in their children.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KHK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - STEPNICKOVA LENKA.pdfPlný text práce1,49 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stepnickova_BP_vedouci_Ko_2023.pdfPosudek vedoucího práce157,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stepnickova BP_oponent_Ru_2023.pdfPosudek oponenta práce180,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stepnickova.pdfPrůběh obhajoby práce59,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/54117

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.