Název: Programming a single-board microcontroller with block language for primary schools
Autoři: King, Nina Nikita
Citace zdrojového dokumentu: Inovace a technologie ve vzdělávání: časopis o nových metodách a inovacích v technickém a přírodovědném vzdělávání. 2023, č. 1, s. 38-46.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta pedagogická
Typ dokumentu: article
URI: http://hdl.handle.net/11025/54820
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova: Arduino;blokový programovací jazyk;mBlock;programování na ZŠ
Klíčová slova v dalším jazyce: Arduino;block programming;mBlock;programming in primary schools
Abstrakt: Tento článek „Programování jednodeskového počítače v blokovém programovacím jazyce pro základní školy“ pojednává o přínosech programování vyučovaného na základní školách. Zasazuje toto téma do vyučovací hodiny a do revidovaného Rámcového vzdělávacího programu. Rozděluje a porovnává vybrané jednodeskové počítače a blokové programovací prostředí. K diplomové práci je přiložený podpůrný materiál s aktivitami, které využívají program mBlock pro zadávání příkazů jednodeskovému počítači Arduino. V rámci práce je popsaná tvorba materiálu a jeho následná implementace do reálných vyučovacích hodin.
Abstrakt v dalším jazyce: This article „Programming a single-board microcontroller with block language for primary schools” deals with benefits of learning programming in primary schools. It implements this topic into the Frame-work Educational Programme for Elementary Education and divides and compares single-board computers and block programming languages. This thesis includes material with activities dealing with the topic of programming an Arduino board with mBlock. The theses incorporates how the material was made and describes its implementation into real lessons.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Číslo 1 (2023)
Číslo 1 (2023)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Itev_1_2023-38-46.pdfPlný text2,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/54820

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.