Název: Podnikatelský plán pro vybraný podnikatelský záměr
Další názvy: Business plan for chosen entrepreneurial purpose
Autoři: Sýkorová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Taušl Procházková Petra, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Čížek Petr, Ing. Ph.D., MA
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56173
Klíčová slova: podnikání;podnikatel;podnikatelský plán;minipivovar;malý podnik;lean canvas;swot analýza
Klíčová slova v dalším jazyce: business;entrepreneur;business plan;microbrewery;small business;lean canvas;swot analysis
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je vytvoření podnikatelského plánu pro nový minipivovar v Plzni. Minipivovar se bude zabývat výrobou kvalitního řemeslného piva a dalšími službami. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První dvě kapitoly se zaměřují na teoretické vymezení pojmů týkajících se podnikání a podnikatelského plánu, se kterými je dále pracováno. Třetí kapitola se zabývá podnikatelským záměrem, představuje odvětví pivovarnictví a samotný podnik včetně jeho produktů. Ve čtvrté kapitole je kompletně zpracován již konkrétní podnikatelský plán pro minipivovar jménem Brunette's. V této kapitole je provedena PEST analýza, Porterova analýza pěti sil, analýza konkurence, analýza marketingové a obchodní strategie a také plán financí. Poslední kapitola se zaměřuje na zhodnocení proveditelnosti podnikatelského plánu pomocí variantních analýz a SWOT analýzy.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the bachelor's thesis is to create a business plan for a new microbrewery in Pilsen. The microbrewery will focus on producing quality craft beer and offering additional services. The thesis is dived into five chapters. The first two chapters focus on the theoretical definition of term related to entrepreneurship and business planning, which are further elaborated upon. The third chapter addresses the business concept, presenting the brewing industry and the business itself, including its products. The fourth chapter provides a detailed overview of a specific business plan for the microbrewery named Brunette's. This chapter includes a PEST analysis, Poter's Five Forces analysis, competitive analysis, marketing and business strategy analysis, and a financial plan. The final chapter focuses on evaluating the feasibility of the business plan using scenario analyses and a SWOT analysis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Sykorova_2024A.pdfPlný text práce1,52 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
sykorova_katerina_v.pdfPosudek vedoucího práce170,64 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sykorova_o.pdfPosudek oponenta práce219,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56173

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.