Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorPařízková Alena, Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorSušilová, Ivana
dc.contributor.refereeToušek Ladislav, Mgr. Ph.D.
dc.date.accepted2024-6-5
dc.date.accessioned2024-07-12T09:05:03Z-
dc.date.available2023-5-11
dc.date.available2024-07-12T09:05:03Z-
dc.date.issued2024
dc.date.submitted2024-4-30
dc.identifier94796
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/56316-
dc.description.abstractV rámci tohoto tématu se budu zabývat výživou a stravovacími zvyklostmi u romské populace v Plzeňském kraji. Výživa a stravovací zvyklosti u dané populace jsou významným tématem pro zdraví jedince. Cílem studie bylo zmapovat stravovací zvyklosti u romské populace a identifikovat možnosti sociální práce podporující zdravou výživu u této populace v kontextu sekundární prevence. Jako výzkumný přístup jsem zvolila smíšený typ výzkumu, kdy dotazníkové šetření bude předcházet kvalitativním polostrukturovaným rozhovorům. Důvodem je efektivnější zmapování problematiky a identifikování možnosti sociální práce v této oblasti. Do výběru respondentů a respondentek jsou zahrnuti Romové, kteří se označí za Romy sebeidentifikací. Analýza dat ve formě statistické deskripce a kvalitativní tematické analýzy bude vedena výzkumnými otázkami s cílem navrhnout doporučení pro sociální práci v této oblasti.cs
dc.format62 s. (85 777 znaků)
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectvýživacs
dc.subjectstravovací zvyklostics
dc.subjectzdravícs
dc.subjectromská populacecs
dc.subjectsociální prácecs
dc.titleVýživa a stravovací zvyklosti u romské populace v kontextu sociální prácecs
dc.title.alternativeNutrition and eating habits of the Roma population in the context of Social worken
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofická
dc.thesis.degree-programSociální práce
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedWithin this topic I will deal with the nutrition and eating habits of the Roma population in the Pilsen region. Nutrition and dietary habits of a given population are an important topic for the health of an individual. The aim of the study was to map the dietary habits of the Roma population and to identify the possibilities of social work promoting healthy nutrition in this population in the context of secondary prevention. As a research approach, I chose a mixed-method research design, where a questionnaire survey will precede qualitative semi-structured interviews. The reason for this is to map the issue more effectively and identify opportunities for social work in this area. The selection of respondents includes Roma who self-identify as Roma. Data analysis in the form of statistical descriptions and qualitative thematic analysis will be guided by research questions in order to propose recommendations for social work in this area.en
dc.subject.translatednutritionen
dc.subject.translatedeating habitsen
dc.subject.translatedhealthen
dc.subject.translatedroma populationen
dc.subject.translatedsocial worken
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Konecna verze BP (Susilova Ivana).pdfPlný text práce1,23 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_V_Susilova.pdfPosudek vedoucího práce113,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek-oponenta-tousek-susilova.pdfPosudek oponenta práce200,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SUSILOVA_obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce119,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56316

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.