Název: BIBLIOFILIE
Další názvy: Bibliophily
Autoři: Váňová, Denisa
Vedoucí práce/školitel: Axmann Mikoláš, Prof. akad. mal.
Oponent: Raudenský Martin, Doc. PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/57121
Klíčová slova: autorské knihy;ilustrace;bibliofilie;pohádky;kresby;koláže;serigrafie;české dráhy;železnice;cestování
Klíčová slova v dalším jazyce: artist´s books;illustrations;bibliophilia;fairy tales;drawings;collages;serigraphy;czech railways;railways;travel
Abstrakt: Jako svou diplomovou práci jsem vytvořila ilustrovanou knihu s názvem ČD čaj a doprovodný soubor serigrafií, který se skládá z šesti lineárních kreseb o formátu A2. Kniha je volně inspirovaná indiánskými pohádkami z knihy Co vyprávěl kalumet od Vladimíra Hulpacha. Děj celé knihy je založený na prolínání dvou světů - pohádkového a toho našeho, každodenního. Knížka se skládá z lineární, trochu kostrbaté kresby, která provází čtenáře příběhem, dále z propracovaných detailních koláží, které jsou složené z vyrobených loutek, vyrobeného prostředí vlaku a stínovaných kreseb a nakonec z fotografií reálného prostředí železnice. Zvolenými rozmanitými výrazovými prostředky jsem chtěla překročit oblast ilustrace do prostorových objektů a divadelních scén.
Abstrakt v dalším jazyce: As my diploma thesis, I created an illustrated book called ČD tea and an accompanying set of serigraphs which consists of six linear drawings in A2 format. My book is freely inspired by Indian fairy tales from the book What the Calumet Told by Vladimír Hulpach. The plot of the whole book is based on the intermingling of two worlds - fairy tale and our everyday world. The book consists of a linear, a bit skeletal drawing, that guides the reader through the story. It also consists of elaborate detailed collages that are composed of handmade puppets, handmade train model and shaded drawings. There are also photographs of the real railway environment. By chosen diverse means of expression, I wanted to leave the area of illustration into three-dimensional objects and theatre scenes.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Vanova_pruvodni_zprava.pdfPlný text práce11,04 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vanova.pdfPosudek oponenta práce529,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vanova_0.pdfPosudek vedoucího práce517,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vanova_1.pdfPrůběh obhajoby práce49,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/57121

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.