Název: Site specific - Instalace v interiéru, nebo exteriéru reflektující identitu místa. Součástí, za určitých okolností i výstupem, je dokumentace, projekt, fotografie, video.
Další názvy: Site specific instalaltion
Autoři: Lacinová, Petra
Vedoucí práce/školitel: Merta, Vladimír
Oponent: Matasová-Teisingerová, Adéla
Datum vydání: 2013
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/9645
Klíčová slova: site specific art;instalace;performance;body art;optický klam;iluze;perspektiva;architektura;Strakonice;přádelna;industriální architektura;textilní továrna;vlna;juta;příze;cívka
Klíčová slova v dalším jazyce: site specific art;installation;performance;body art;optical illusion;perspectivity;architecture;Strakonice;spinning mill;industrial architecture;textile factory;wool;jute;threads;spool
Abstrakt: Vytvořila jsem site specific instalaci, která je přímo určená pro střechu textilní továrny v centru Strakonic. Instalace opticky komunikuje s architekturou, s věžemi kostelů sv. Markéty a sv. Prokopa. Použila jsem autentického materiálu z továrny, vlněné a jutové příze v barvám kostelů. Mé tělo je součástí instalace, příze jsou na mě navinuté jako na cívku. Instalací s dvojznačným názvem Spřízněná vyjadřuji svůj vztah k rodnému městu - duševní propojení i pocit svázanosti. Optický klam byl vytvořený pro určitý úhel pohledu, pro oko objektivu fotoaparátu. Výsledným dílem je série fotografií různých variací optického propojení těla s městem.
Abstrakt v dalším jazyce: I created a site specific installation, that is made just for the roof of the textile factory in the centre of Strakonice. Installation optically communicates with architecture, with the towers of the churches St. Markéta (Margaret) and St. Prokop. I used authentic material from the factory, wool and jute threads in colours of the churches. My body is a part of the installation, the threads are reeled on me like on a spool. By the installation called Spřízněná (kindred or connected with threads) I express my relation to my birh town - mental connection but also feeling of limitation. Optical illusion was created just for one point of view, for the eye of the camera objectiv. The result output is a serie of photographs of different variaties of the optical connection of the body with the town.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (UUD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_petra_lacinova.pdfPlný text práce6,65 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lacinova.pdfPosudek vedoucího práce260,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lacinova.pdf(1).pdfPosudek oponenta práce234,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lacinova.pdf(2).pdfPrůběh obhajoby práce112,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/9645

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.