Název: Hodnocení pestrosti stravy v předškolních zařízeních
Další názvy: Evaluation of dietary diversity in pre-school facilities
Autoři: Petráňová, Monika
Vedoucí práce/školitel: Nová, Eva
Oponent: Klepáč, Josef
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13889
Klíčová slova: výživa;předškolní věk;děti;stravování;výživová pyramida;pestrost
Klíčová slova v dalším jazyce: nutrition;preschool age;children;catering;nutrition pyramid;variety
Abstrakt: Tématem mé bakalářské práce je hodnocení pestrosti stravy v předškolních zařízeních. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se skládá ze 4 kapitol. V těchto kapitolách popisuji dětskou výživu v předškolním věku. Dále vysvětluji hodnocení stravy, zde rozebírám staré a současné hodnocení. Věnuji se popisu jednotlivých složek výživy a v závěru charakterizuji výživovou pyramidu. V praktické části vyhodnocuji pestrost stravy z měsíčních jídelních lístků vybraných předškolních zařízení podle nových trendů školního stravování. Praktická část dále obsahuje diskuzi a závěrečný výstup z bakalářské práce.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of my bachelor thesis is to evaluate the diversity of food in preschools. The work is divided into theoretical and practical. The theoretical part is composed of four chapters. These chapters describe the infant food in pre-school age. It also explains the dietary assessment. I´m analyzed old and current assessment. It describes the various components of nutrition and in the end I characterize the nutritional pyramid. In the practical part I analyze the variety of food from the monthly menus. It was analyzed in selected preschools facilities according to new trends in school meals. The practical part contains a discussion of the final outcome of the bachelor thesis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Hodnoceni pestrosti stravy v predskolnich zarizenich, Monika Petranova.pdfPlný text práce2,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Petranova VP.zipPosudek vedoucího práce595,08 kBZIPZobrazit/otevřít
Petranova OP.jpgPosudek oponenta práce489,6 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít
Obhajoba BP Petranova 001.jpgPrůběh obhajoby práce271,2 kBJPEGNáhled
Zobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13889

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.