Název: Solární systémy pro napájení elektrických vozidel
Další názvy: Solar systems for powering electric vehicles
Autoři: Kuhajdová, Adéla
Vedoucí práce/školitel: Bělík, Milan
Oponent: Škorpil, Jan
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/14949
Klíčová slova: fotovoltaický systém;elektrické vozidlo;výkupní tarif;sluneční záření;elektrický potenciál;chytré sítě
Klíčová slova v dalším jazyce: photovoltaic system;electric vehicle;feed-in tarrif;solar radiation;PV electrical potencial;smart grid
Abstrakt: Cílem této práce je vysvětlit problematiku realizace fotovoltaických systémů, které umožní dobíjení elektrických vozidel a je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V první části jsou podrobně popsány aspekty návrhu fotovoltaických systémů a výhody a nevýhody elektrických vozidel. Část je zaměřena na obecný úvod do této perspektivní oblasti automobilového průmyslu. Důraz je kladen na specifické možnosti rozvoje v České republice a ve Španělsku a jejich národním plánu o obnovitelných zdrojích energií 2011-2020. Velká část je věnována státní podpoře (výkupní tarif a zelený bonus) a slunečnímu záření a FV potencionálu v obou zemích. V druhé, praktické části, jsem se snažila navrhnout FV systém na plochy zastřešeného parkoviště pro nabíjení elektrických vozidel s použitím veškerých předchozích znalostí a následné vyhodnocení důležitých aspektů.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this thesis is to explain the issues of realization photovoltaic systems, which can power electric vehicles and is devided into two sections theoretical and practical. In the first part are described in detail aspects of design photovoltaic systems and advantages and disadvatages of electric vehicles. The part is focused on a general introduction to this perspective area of automotive industry. Emphasis is placed on specific development opportunities in the Czech Republic and Spain and their National Renewable Energy Plan 2011- 2020. A large part is dedicated to government support (feed-in tarrif and green bonus) and solar radiation and PV electricity potentional in both countries. In second, practical part, I tried to design PV system for charging parking lot by using all previous knowledge and resulting evaluation of important aspects.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Solar systems for powering el. vehicles_A.Kuhajdova.pdfPlný text práce3,49 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
058738_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce256,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
058738_oponent.pdfPosudek oponenta práce430,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
058738_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce206,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/14949

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.