Název: Obrovo hradiště - "Žinkovy" v kontextu vývoje pozdní doby bronzové a raného středověku
Další názvy: Obrovo hradiště - "Žinkovy" in the context of the development of the Late Bronze Age and Early Middle Ages
Autoři: Loukota, Martin
Vedoucí práce/školitel: Menšík, Petr
Oponent: Bouda, Jiří
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/15084
Klíčová slova: hradiště;pozdní doba bronzová;raný středověk;GIS;databáze;povrchový průzkum;keramika
Klíčová slova v dalším jazyce: fortified settlement;late bronze age;early middle ages;GIS;database;surface exploration;ceramics
Abstrakt: Tato práce je zaměřena na poznání a zhodnocení identifikovaných objektů na lokalitě Žinkovy - "Obrovo hradiště". Na hradišti je doložené osídlení nynickou kulturou z období pozdní doby bronzové. Další rozpoznána kulturní aktivita pochází až z doby hradištní. V rámci práce byla lokalita zaměřena totální stanicí a výsledná data byla zpracována v geografických informačních systémech. Výsledný 3D model poukazuje na členitost a celkovou rozlohu hradiště. Součástí práce je databáze popisující keramické artefakty nalezené při povrchovém průzkumu, dále artefakty, které jsou uloženy v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích a artefakty získané při záchranném výzkumu příčného valu pod záštitou zmíněného muzea. Vybrané artefakty byly kresebně zdokumentovány. V okolí obce Žinkovy bylo sledováno několik dalších lokalit a nálezů, které by mohly s existencí hradiště souviset.
Abstrakt v dalším jazyce: This work is focused on understanding and evaluation of identified buildings on the site Žinkovy - " Obrovo hradiště ". In the site a settlement by nynickou culture from the Late Bronze Age is documented . Another recognized cultural activity comes from the era of early Middle Ages. Within the work the site was focused by total station and the resulting data was processed in geographic information systems. The resulting 3D model points to the segmentation and a total area of the settlement. The work describes the database of ceramic artifacts found during a surface exploration , as well as artifacts that are stored in the Museum of Southern Pilsen in Blovice and artifacts recovered during a rescue research of a cross hill under the auspices of the museum. Selected artifacts have been documented. Nearby the village Žinkovy were several other sites examined and as well as findings which could be connected with the existence of the settlement.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Martin Loukota_Bakalarska prace.pdfPlný text práce4,47 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Loukota_Mensik.pdfPosudek vedoucího práce593,93 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Loukota_Bouda_oponent.pdfPosudek oponenta práce1,76 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Loukota.pdfPrůběh obhajoby práce172,55 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/15084

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.