Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Richtr, Václav | |
dc.contributor.author | Král, Jakub | |
dc.contributor.referee | Zloch, Zdeněk | |
dc.date.accepted | 2014-08-26 | |
dc.date.accessioned | 2015-03-25T09:52:38Z | - |
dc.date.available | 2013-09-15 | cs |
dc.date.available | 2015-03-25T09:52:38Z | - |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-06-30 | |
dc.identifier | 57845 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/15370 | |
dc.description.abstract | Práce se zabývá možností přípravy extraktu amylasy ze zeleného sladu do zásoby, studuje měnící se aktivitu amylasy ze zeleného sladu v různých etapách klíčení a rozdíl mezi aktivitami slinné amylasy a amylasy z ječmenného zrna. Práce se rovněž zabývá možností přípravy extraktu enzymu peroxidasy do zásoby pro další využití. Součástí práce je rovněž základní pohled na problematiku enzymatických reakcí, uváděných v literatuře. | cs |
dc.format | 49 s. (56857 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | enzymy | cs |
dc.subject | enzymatické reakce | cs |
dc.subject | amylasa | cs |
dc.subject | peroxidasa | cs |
dc.subject | aktivita enzymů | cs |
dc.title | Enzymy a jejich reakce | cs |
dc.title.alternative | Enzymes and their reactions | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.description.department | Katedra chemie | cs |
dc.thesis.degree-program | Přírodovědná studia | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This work explores the possibility of preparing amylase extracts from green malt in stock, the work studies the changing activity of green malt amylase at various stages of germination and the difference between the salivary amylase activity and the activity of amylase from barley grain. The work also deals with the possibility of preparing an extract of the enzyme peroxidase in stock for another use. A part of this work is also a fundamental view on the issue of enzymatic reactions reported in the literature. | en |
dc.subject.translated | enzymes | en |
dc.subject.translated | enzymatic reactions | en |
dc.subject.translated | amylase | en |
dc.subject.translated | peroxidase | en |
dc.subject.translated | enzyme activity | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
BP - Jakub Kral.pdf | Plný text práce | 1,66 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Kral_Jakub_VBP.pdf | Posudek vedoucího práce | 317,52 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Kral_Jakub_OBP.pdf | Posudek oponenta práce | 642,24 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Kral_Jakub.pdf | Průběh obhajoby práce | 178,02 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/15370
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.