Název: Odpisování dlouhodobého majetku
Další názvy: Depreciation of long-term property
Autoři: Herciková, Ivana
Vedoucí práce/školitel: Součková, Radka
Oponent: Burešová, Veronika
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18202
Klíčová slova: dlouhodobý majetek;daňové a účetní odpisy;analýza dopadu odpisů do nákladů
Klíčová slova v dalším jazyce: long-term property;tax and accounting depreciation;analysis of the impact of depreciation to the cost
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na rozdílnost daňových a účetních odpisů a analýze systému odpisů s dopadem do nákladů společnosti. Práce je rozdělena do 4 částí. V první části jsou shrnuty teoretické poznatky dle aktuálních právních úprav. Je zde vymezen dlouhodobý majetek a východiska účetního a daňového odpisování pro praktickou část práce. V druhé části je charakterizovaná společnost Bioplyn Zeten a její způsoby odpisování majetku. Na vybraném majetku je popsán způsob daňového a účetního odpisování účetní jednotky s následným zhodnocením způsobu odpisování. V třetí části je popsán vliv odpisů na základ daně a odloženou daň a je provedena simulace navrhované změny způsobu odpisování s vlivem na základ daně. V poslední části jsou shrnuta doporučení a návrhy na zlepšení způsobu odpisování.
Abstrakt v dalším jazyce: Bachelor thesis is focused on the diversity of tax and accounting depreciation and analysis of the system of depreciation with the impact to the company's costs. The thesis is divided into the four parts. The first part summarizes the theoretical knowledge according to the current legislation. There are long-term property, accounting and tax depreciation defined for the practical part. In the second part the company Bioplyn Zeten and her methods of depreciation are characterized. The method of tax and accounting depreciation of company is described on selected property with subsequent evaluation method of depreciation. The third part describes the effects of depreciation on the tax base and deferred tax and the simulation of proposed changes of the method of depreciation are accomplished with the impact on the tax base. The final section summarizes the recommendations and suggestions of depreciation method for improving.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Hercikova.pdfPlný text práce1,62 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-bp pv hercikova.PDFPosudek vedoucího práce482,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-bp po hercikova.pdfPosudek oponenta práce578,48 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-ob hercikova.PDFPrůběh obhajoby práce178,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18202

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.