Název: Diagnostika mechanických komponent elektrických strojů
Další názvy: Diagnostics of mechanical components of electric machines
Autoři: Svoboda, Stanislav
Vedoucí práce/školitel: Hruška, Karel
Oponent: Šobra, Jan
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18770
Klíčová slova: diagnostika;termodiagnostika;tribodiagnostika;vibrodiagnostika;rychlost;zrychlení;časový záznam;spektrum;akcelerometr;snímač vibrací;měření on-line;měření of-line;diagnostické metody.
Klíčová slova v dalším jazyce: diagnostics;thermodiagnostics;tribodiagnostics;vibrodiagnostics;speed;acceleration;time record;accelerometer;vibration sensor;diagnostic methods
Abstrakt: V této diplomové práci bych chtěl ukázat vývoj metodiky údržby, která je v současné době ovlivněna informacemi o skutečném stavu stroje. Dále jsou popsány základní diagnostické metody, jejichž využitím lze dosáhnout lepší efektivity výrobního procesu a také větší bezpečnosti práce. Konkrétně je zpřehledněna vibrační diagnostika, která je nejvyužívanější diagnostickou metodou pro svojí široké možnosti použití. Velmi podrobně jsou zpracovány dva příklady využití vibrační diagnostiky, které ukazují na možnost zachycení problému v počátku nebo problém způsobený cizím zaviněním. Na závěr mé práce je poukázáno na ovlivnění informací z on-line přístroje, zapříčiněné agresivním prostředím nebo lidským činitelem.
Abstrakt v dalším jazyce: In my diploma work I would like to present the development of machine maintenance methodic, which is influenced today by information about the true condition of the machine. Further basic diagnostic methods are described. Their use helps us to achieve a better effectiveness of the manufacturing processes and also better workplace safety. This is followed by detailed overview of vibration diagnostic, which is the mostly used diagnostic method for its wide range of application. Two application cases of vibration diagnostic are described in specific detail, showing the possibilities of discovering the problem in its beginnings, or discovering a problem caused by foreign cause. In the conclusion of this work, the data interferences from the on-line device, caused by aggressive environment or human factor, are pointed out.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP Diagnostika mechanickych komponent elektrickych stroju.pdfPlný text práce2,2 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-062528_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce324,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-062528_oponent.pdfPosudek oponenta práce353,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-062528_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce221,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18770

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.