Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorHamar, Roman
dc.contributor.authorKuthan, Jiří
dc.contributor.refereePolcar, Petr
dc.date.accepted2015-06-25
dc.date.accessioned2016-03-15T08:50:06Z
dc.date.available2014-10-15cs
dc.date.available2016-03-15T08:50:06Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-06-04
dc.identifier62797
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/18841
dc.description.abstractPředkládaná bakalářská práce je zaměřena na problematiku indukčního ohřevu, respektive indukčního ohřevu nádoby na potraviny. Hlavním cílem práce je představit indukční ohřev používaný v domácnostech pro vaření. První část práce je zaměřena na teoretický popis indukčního ohřevu a jeho použití při vaření, poukázání na výhody a nevýhody indukčního ohřevu. Druhá část stručně popisuje matematický model indukčního ohřevu. Poslední část se věnuje simulaci konkrétního indukčního vařiče v programu Agros2D. Pomocí simulace je zjištěn vliv frekvence a proudu na ohřev nádoby, rychlost ohřevu a rozložení teploty na dně nádoby.cs
dc.format40 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectindukční ohřevcs
dc.subjectnádobycs
dc.subjectmatematický modelcs
dc.subjectsdružená úlohacs
dc.subjectmagnetické polecs
dc.subjectteplotní polecs
dc.subjectsimulacecs
dc.titleAnalýza magnetického a teplotního pole indukčního ohřevu nádoby na potravinycs
dc.title.alternativeMagnetic and Temperature Field Analysis of Food Container with Induction Heatingen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta elektrotechnickács
dc.thesis.degree-programElektrotechnika a informatikacs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis Bachelor's thesis deals with the issues of induction heating, in particular the use of induction heating for food. The main focus of the thesis is on induction heating for domestic use in the kitchen. The first part of the thesis deals with a theoretical description of induction heating and its use for cooking, pointing out advantages and disadvantages. The second part briefly describes the mathematical model of induction heating. The last part deals with a simulation of an induction cooker in the Agros2D programme. Simulations are used to find the influence of frequency and current on heating cooking pots, speed of heating and temperature distribution on the base of the pots.en
dc.subject.translatedinduction heatingen
dc.subject.translateduntensilsen
dc.subject.translatedmathematical modelen
dc.subject.translatedcoupled problemen
dc.subject.translatedmagnetic fielden
dc.subject.translatedthermal fielden
dc.subject.translatedsimulationen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s work (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Kuthan Jiri BP.pdfPlný text práce1,85 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-062797_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce270,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-062797_oponent.pdfPosudek oponenta práce368,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-062797_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce222,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18841

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.