Název: Modelování spolehlivosti a životnosti elektrických zařízení pomocí statistických modelů
Další názvy: Modeling the Reliability and Life of Electrical Machines Using Statistical Models
Autoři: Musil, Pavel
Vedoucí práce/školitel: Souček, Jakub
Oponent: Svoboda, Michal
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18853
Klíčová slova: weibullovo rozdělení;exponenciální rozdělení;normální rozdělení;poissonovo rozdělení;vanová křivka;hustota pravděpodobnosti;distribuční funkce;náhodná veličina;resin-rich;vpi;izolační systémy;transformátor;točivé elektrické stroje
Klíčová slova v dalším jazyce: weibull's division;exponential division;normal divison;poisson's division;van's curve;density of probability;distributional function;random quantity;resin-rich;vpi;isolating system's;transformer;rotary electrical machines.
Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na modelování spolehlivosti a životnosti elektrických zařízení pomocí statistických modelů. Jsou zde popsány různé statistické rozdělení jako je normální, exponenciální, Poissonovo, Maxwellovo a Weibullovo, které je i prakticky využito na experimentu. Mimo statistické rozdělení jsou zde vypsány izolační materiály točivých a netočivých elektrických strojů. U izolačních systémů transformátorů bakalářská práce pojednává o fluoridu sírovém, minerálních olejích, rostlinných olejích, syntetických kapalinách jako je například Midel 7131. Dále jsou zde izolační systémy točivých strojů rozděleny na nízkonapěťové a vysokonapěťové izolační systémy točivých strojů, kde je popsán systém Resin-Rich a VPI.
Abstrakt v dalším jazyce: This present bachelor's work is focused on modeling of reliability and lifetime of electrical devices by static models. Various static divisions are described here such as normal, exponential, Poisson's, Maxwell's and Weibull's which are practically used in experiment. Besides static divisons there are written also isolation materials of rotary and unrotary electrical machines. The bachelor's work deals with fluoride sulphuric, mineral oils, plant oils, synthetic liquid's such as Midel 7131 in case of isolating systems of transformer's. There are also isolating systems of rotary machines that are divided into low-voltage and high-voltage isolating system's roatry machines where is written Resin-Rich and VPI.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s work (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace_Musil.pdfPlný text práce1,28 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-062815_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce343,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-062815_oponent.pdfPosudek oponenta práce390,44 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-062815_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce204,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18853

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.