Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorFenclová, Marie
dc.contributor.authorNováková, Jana
dc.contributor.refereeKratochvílová, Lucie
dc.date.accepted2015-09-02
dc.date.accessioned2016-03-15T08:57:47Z
dc.date.available2014-06-06cs
dc.date.available2016-03-15T08:57:47Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-30
dc.identifier63006
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/19590
dc.description.abstractTéma potravinářský průmysl v Alsasku se zabývá potravinářskou výrobou, která úzce souvisí se zemědělstvím. Cílem práce je vypozorovat oblasti pěstování či chovu na základě čtení z mapy, dále také vytvořit srovnávací tabulky průmyslových podniků. Součástí je i glosář odborných výrazů z potravinářství. Teoretická část se dělí na tradici a současnost. Tradice popisuje historii alsaského kraje ve spojení se zemědělstvím a později vývoj průmyslové výroby. Actualité popisuje současný potravinářský průmysl v Alsasku. Jsou zde uvedeny základní suroviny a oblasti jejich pěstování nebo chovu. Dále statistiky týkající se výroby a také srovnávací tabulky největších průmyslových podniků. Praktická část představuje glosář a tabulky v textu.cs
dc.format55 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isofrfr
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectFranciecs
dc.subjectAlsaskocs
dc.subjectpotravinářstvícs
dc.subjectpotravinářský průmyslcs
dc.subjectKronenbourgcs
dc.subjecthusí játracs
dc.subjectkysané zelícs
dc.subjectRieslingcs
dc.subjectGerwuztraminercs
dc.subjectPinotcs
dc.subjectMuscatcs
dc.titlePotravinářský průmysl Alsaska - tradice a současnostcs
dc.title.alternativeThe food industry of Alsace - tradition and presenten
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofickács
dc.thesis.degree-programFilologiecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe topic of the food industry in Alsace deals with food production, which is closely related to agriculture. The aim is to observe the area of cultivation or farming based on reading of the map, and also to create a comparative table of industrial enterprises. It also includes a glossary of technical terms of food processing. The theoretical part is divided into tradition and present. Tradition describes the history of the Alsace region in connection with agriculture and then the development of industrial production. Present describes the current food industry in Alsace. Basic raw materials are mentioned as well as their area of cultivation or farming. Moreover, there are statistics of the production and comparative tables of industrial enterprises. The practical part is consisted of the glossary and the tables in the text.en
dc.subject.translatedFranceen
dc.subject.translatedAlsaceen
dc.subject.translatedfood processingen
dc.subject.translatedfood industryen
dc.subject.translatedKronenbourgen
dc.subject.translatedgoose liveren
dc.subject.translatedRieslingen
dc.subject.translatedGerwuztramineren
dc.subject.translatedPinoten
dc.subject.translatedMuscaten
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KRO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Jana Novakova.pdfPlný text práce1,21 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Novakova_vedouci_BP.PDFPosudek vedoucího práce821,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Novakova_oponent_BP.PDFPosudek oponenta práce932,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Novakova_obhajoba.PDFPrůběh obhajoby práce413,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/19590

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.