Název: Tréninkové soustřední zápasníků ve věku 10 - 15 let zaměřené na výběr talentované mládeže do sportovních center
Další názvy: Training is built around wrestlers aged 10 - 15 years aimed at selecting talent in the youth sports centers
Autoři: Živná, Barbora
Vedoucí práce/školitel: Charvát, Luboš
Oponent: Knappová, Věra
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19963
Klíčová slova: zápas;výběr talentované mládeže;soustředění;testování mladých zápasníků
Klíčová slova v dalším jazyce: wrestling;selection of talented youth;training camp;testing of young wrestlers
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá tréninkovým soustředěním zápasníků ve věku 10 - 15 let zaměřené na výběr talentované mládeže do sportovních center. V teoretické části práce se věnuji charakteristice zápasu a pohybovými schopnostmi, které jsou rozvíjeny v tomto úpolovém sportu. Hlavním cílem bakalářské práce je zlepšení úrovně výběru sportovců do středisek a center talentované mládeže. Pro dosažení cíle se v praktické části projektu věnuji převážně vytvoření speciálního motorického testu pro zápas a popisu standardizovaného testu Unifittest(6-60). V bakalářské práci jsou oba testy popsány a vyhodnoceny. Testování se zúčastnili talentovaní zápasníci z Plzeňského a Karlovarského kraje ve věku 10 - 15 let. V projektu je dále popisováno zajištění soustředění po stránce organizační, finanční, personální a právní.
Abstrakt v dalším jazyce: My bachelor thesis is about training which is concentrated on young wrestlers in the age of 10 15 years aimed at the selection of talented Youth into sports centers. In the theoretical part of the thesis I focus on the characteristics of wrestling and the movement abilities that are being developed in this martial art. The main goal in this bachelor thesis is to improve the level of selection of athletes getting into sports centers and centers for talented Youth. To achieve this goal I predominantly in the practical part deal with creating a special motorized test for wrestling and the description of a standardized test Unifittest (6-60). In my bachelor thesis both of the tests have been decribed and evaluated. The testing attended talented wrestlers from Pilsen and Carlsbad region aged 10 -15 years. In the project there is further more described the security of concentration from the aspect of administration, financial, personnel and legal point of view.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Barbora Zivna 2015.pdfPlný text práce1,84 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-ZIVNA B. VP.pdfPosudek vedoucího práce123,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-ZIVNA B. OP.pdfPosudek oponenta práce141,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-ZIVNA B..pdfPrůběh obhajoby práce76,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/19963

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.