Title: Obezita a její prevence v mateřských školách (multimediální elektronický studijní materiál)
Other Titles: Obesity and prevention in kindergartens (multimedia electronic learning materials)
Authors: Papoušková, Pavlína
Advisor: Bursová, Marta
Referee: Šrámková, Petra
Issue Date: 2012
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/2034
Keywords: Obezita;prevence;vzdělávací proces v mateřské škole;motorický vývoj v předškolním věku
Keywords in different language: Obesity;prevention;educational process in nursery school;motor progress in pre-school age
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá obezitou a možnostmi její prevence v mateřských školách. Hlavním cílem bylo vytvoření multimediálního elektronického studijního materiálu. Této multimediální DVD je zaměřené na možnosti prevence obezity v mateřské škole. V obsahu DVD se nachází stručné vysvětlení pojmu obezita, charakteristika pohybu v předškolním vzdělávání, zóny tepové frekvence vhodné pro spalování tuků a především názorné pohybové cvičení zaměřené na prevenci obezity, na zvýšení tepové frekvence a spalování tuků. DVD by mělo dále sloužit jako metodický materiál pro studenty oboru učitelství pro mateřské školy a učitelky mateřských škol. Teoretická část zahrnuje základní poznatky o obezitě, charakteristiku vzdělávacího procesu v mateřské škole a motorický vývoj dětí v předškolním věku.
Abstract in different language: This bachelor work deals with obesity and possibilities of its prevention in nursery school. The main objective was to create a multimedia electronic learning material. This multimedial DVD is focused on the possibilities of preventing obesity in nursery shool. The DVD content is a brief explanation of the term obesity, characteristic of movement in preschool education, heart rate zones appropriate for fat burning especially visual motion exercises aimed at preventing obesity, increasing heart rate and burn fat. DVD should also serve as a methodological material for students in profession of teaching for nursery schools and teachers at nursery schools. The theoretical part includes basic information on obesity, characteristic of the educational process in nursery schools and motor development of children in preschool age.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP- konecna verze.pdfPlný text práce686,86 kBAdobe PDFView/Open
PAPOUSKOVA VP.pdfPosudek vedoucího práce214,19 kBAdobe PDFView/Open
PAPOUSKOVA OP.pdfPosudek oponenta práce158,82 kBAdobe PDFView/Open
PAPOUSKOVA.pdfPrůběh obhajoby práce40,35 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/2034

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.