Název: Design - florbalové hole
Další názvy: Design - floorball stick
Autoři: Petrmichl, Jan
Vedoucí práce/školitel: Kubec Krónerová, Eva
Oponent: Soutner, Štěpán
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20903
Klíčová slova: florbal;hůl;žerď;tyč;design;návrh;optimalizace;plast;model;3d tisk;rhinoceros;art;počítačová grafika
Klíčová slova v dalším jazyce: floorball;stick;stick;design;optimization;plastic;model;3d printing;rhinoceros;art;computer graphics
Abstrakt: Navržená florbalová hůl je určená pro technicky vyspělé hráče florbalu. Liší se od dnešních florbalových holí svou konstrukcí v napojení žerdi s čepelí. Florbalová hůl je inovativní zejména přístupem k vytvoření konstrukčně jednoduchého a efektivního spojení dvou základních materiálů používaných při výrobě florbalových holí. Žerď je tvarově pojatá jako naprosto funkční a snaží se přenést maximální množství síly vložené hráčem do čepele, a tak odehrát míček s co největší razancí. Spodní část hole je tvarově výrazná a pomocí přidaného množství materiálu tvoří plynulý přechod mezi laminátovou žerdí a polyamidovou čepelí. Ponecháním plastové čepele je možné prohnutí přizpůsobit každému hráči podle jeho vlastních potřeb. Optimalizací vstřikování plastové části čepele jsem v návrhu dosáhl velice kvalitního výstřiku, který postrádá v horizontálních příčkách vzduchové kapsy a z velké části i předchází tvorbě studených spojů, které by mohly vést k praskání čepele. Neobvyklé tvarové řešení tohoto spojení je nosným prvek návrhu.
Abstrakt v dalším jazyce: The objective of this thesis is to design stick with using my experience gained in the game itself. Floorball sticks are normally composed of two parts, namely a hard composite sticks, so called shafts, and plastic blades. Floorball stick is a specialized sports gear for floorball game. The basic idea of my thesis is aesthetic and efficient interconnection fiberglass pole with modulatable plastic blade that will give players opportunity to personally change shape of blade. Final design of blade is governed by the functional design of the lower horizontal rails according optimized computer model. Floorball stick is designed for technically advanced floorball players. It differs from other today's floorball sticks its construction. Difference is in connection of stick with blade.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Petrmichl_Jan_BP_2015.pdfPlný text práce19,79 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Petrmichl_v.pdfPosudek vedoucího práce92,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Petrmichl_o.pdfPosudek oponenta práce175,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Petrmichl.pdfPrůběh obhajoby práce101,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20903

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.