Název: Implementace systému řízení rizik v organizaci
Další názvy: Implementation of the Risk Management System in the Organization
Autoři: Fajfr, Radek
Vedoucí práce/školitel: Vacek Jiří, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Bultas Miloslav, Ing.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23198
Klíčová slova: řízení rizik;identifikace rizikových faktorů;analýza rizikových faktorů;katalog rizik;implementace systému řízení rizik.
Klíčová slova v dalším jazyce: risk management;risk factors identification;risk factors analysis;risk register;implementation of the risk management system.
Abstrakt: Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh a implementaci systému řízení rizik pro nejmenovanou logistickou firmu XYZ. Hlavní cíl práce se skládá ze tří cílů dílčích: Identifikace a analýza rizikových faktorů, vytvoření katalogu rizik a návrhu na implementaci systému řízení rizik. V první kapitole této práce autor představuje firmu XYZ. Druhá a třetí kapitola obsahuje teoretickou část, která obsahuje poznatky z odborné literatury zabývající se problematikou managementu rizik a uvádí některé z nástrojů, kterých lze využít při analýze rizik. Čtvrtá a pátá kapitola je věnována části praktické, kde je představen vypracovaný katalog rizik a navrhovaný systémem pro řízení rizik. V šesté a poslední kapitole se autor práce vyjadřuje k výhodám spojeným se zavedením systému řízení rizik do firmy XYZ.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis focuses on design and implementation of the risk management system in the anonymous logistic organization XYZ. The main goal is formed by three partial objectives: Risk identification and risk analysis, creation of risk register and suggestion of risk management system implementation. The introduction of the company XYZ is in the first chapter. Second and third chapters contain theoretical part, which reviews and summarizes knowledge from specialized publications on risk management and introduces some risk analysis tools. Fourth and fifth chapters are dedicated to the practical part of the thesis, introducing risk register elaboration and risk management system suggestion. In the sixth chapter is summarized the advantage of implementation of the risk management system in the organization XYZ.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Fajfr_K13N0186P.pdfPlný text práce2,32 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Fajfr_VP.pdfPosudek vedoucího práce724,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Fajfr_OP.pdfPosudek oponenta práce829,2 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Fajfr.PDFPrůběh obhajoby práce1,43 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23198

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.