Název: Tvorba orientační mapy lochotínského areálu Fakultní nemocnice v Plzni
Autoři: Šilhavá, Lucie
Vedoucí práce/školitel: Čerba Otakar, Ing. Mgr. Ph.D.
Oponent: Brychtová Alžběta, Mgr. PhD.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23759
Klíčová slova: tvorba tematické mapy;tematická mapa;orientační mapa;fakultní nemocnice plzeň;kartografický projekt.
Klíčová slova v dalším jazyce: creating of thematic map;thematic map;key map;university hospital in pilsen;cartography project.
Abstrakt: Cílem této práce je vytvoření orientační mapy nemocničního areálu - konkrétně lochotínského areálu Fakultní nemocnice v Plzni. Tato mapa se řadí mezi tematické a proto je v textu nejprve teoretický rozbor tvorby tematické mapy. Následuje rešerše deseti orientačních map areálů fakultních nemocnic podle osmnácti zvolených heuristických pravidel. Nakonec je vytvořen kartografický projekt, podle kterého je sestavena vlastní mapa. Tato práce je věnována kartografické části tvorby mapy. Výsledná mapa lochotínského areálu Fakultní nemocnice v Plzni je vhodným doplněním stávajícího navigačního systému průvodek a nahrazením již neaktuální rastrové mapy, která je umístěna na webových stránkách nemocnice.
Abstrakt v dalším jazyce: The purpose of this thesis is to create a key map of the hospital area specifically, of the Lochotin area of the Pilsen University hospital. The thesis consists of three parts. In the first one, a theoretical analysis of a thematic map is presented. The second part is devoted to a review of ten key maps of University hospitals according to eighteen chosen heuristic rules. In the final part, a cartographical project is created and used to develop the actual key map. This thesis focuses on the cartographic part of the map creation process. The final map of the Lochotin area of the Pilsen University hospital is an applicable addition to the currently existing navigation system and it is a suitable replacement of the outdated raster map which is situated on the hospital website.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMA)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Silhava.pdfPlný text práce19,86 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PV_Silhava.pdfPosudek vedoucího práce899,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PO_Silhava.pdfPosudek oponenta práce1,25 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
P_Silhava.pdfPrůběh obhajoby práce34,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23759

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.