Název: Rozvoj kompetence k učení mimořádně nadaných dětí na vybraných NŠ v Karlovarském kraji
Další názvy: Development of competence learning extraordinarily talented children of primary schools in region Karlovy Vary
Autoři: Ďurkovová, Pavla
Vedoucí práce/školitel: Soukupová Pavla, Mgr. Ph.D.
Oponent: Slowík Josef, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24305
Klíčová slova: talent;nadání;nadané děti;kompetence;učení;základní škola
Klíčová slova v dalším jazyce: talent;talented children;competence;learning;primary school
Abstrakt: Ve svém výzkumu jsem zjistila, že připravenost škol v Karlovarském kraji na rozvoj kompetencí k učení u mimořádně nadaných žáků není příliš dobrá a vykazuje nedostatky. Na druhé straně jsou lidé, učitelé, ředitelé škol, rodiče, kteří mají zájem tuto situaci řešit a zlepšit. Nadané děti, to je téma radostné a zajímavé, v poslední době se o něm hodně píše i diskutuje. Mnoho učitelů i poradců v této oblasti ještě tápe, někteří se tomuto tématu vyhýbají, ale narůstá počet odborníků z řad pedagogů i psychologů, kteří se této problematice věnují a mají zájem zlepšit povědomí odborné i široké veřejnosti o fenoménu nadaných dětí. Péče o nadanou populaci je součástí vzdělávací politiky vyspělých států. Je to v zájmu nejen samotných nadaných jedinců, ale i v zájmu celé společnosti. Proto je důležité učitele na práci s nadanými dětmi připravit a věnovat této problematice více času i pozornosti.
Abstrakt v dalším jazyce: In my research I found that readiness for developing qualification for teaching especially talented pupils in Karlovy Vary region is not satisfactory. I identified some gaps however there are some teachers, headmasters and parents who are interested in solving and improving this situation. Talented children - it is a pleasant and interesting subject. Last time I discussed and wrote about it. Many teachers and advisors in this branch are in the dark about it. Some of them avoid this subject but a few educationalists and psychologists who are keen on these problems are increasing and they would like to develop a better opinion from the public about talented children. Taking care of talented children is a part of education in developing countries. It is in the interest not only among talented children , but in the whole society. That is why it is important to prepare teachers for work with talented children and to spend more time and attention dealing with these problems.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DIPLOMOVA PRACE.pdfPlný text práce1,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Durkovova VP0002.pdfPosudek vedoucího práce117,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Durkovova OP0001.pdfPosudek oponenta práce253,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Durkovova O0001.pdfPrůběh obhajoby práce36,48 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24305

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.