Název: Konkurence ve veřejné dopravě v rámci Plzeňského kraje
Další názvy: Competition in public transport in the Pilsen region
Autoři: Loub, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Frajer Jindřich, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24583
Klíčová slova: cestující;veřejná doprava;autobus;vlak;dopravce;dotazník
Klíčová slova v dalším jazyce: passengers;public transport;bus;train;carrier;questionnaire
Abstrakt: Předmětem bakalářské práce je nastínění konkurence ve veřejné dopravě v rámci Plzeňského kraje. V práci je zmapovaná dopravní síť Plzeňského kraje v podobě tematické mapy Plzeňského kraje, ve které jsou zobrazeny tahy veřejné dopravy s přihlédnutím na jednotlivé složky veřejné dopravy. Dále jsou v práci rozepsány jednotlivé podniky integrované dopravy. Součástí práce je také dotazníkové šetření a terénní výzkum, jehož cílem bylo zjištění reálného využití veřejné dopravy obyvateli obcí, jejich preferencemi a kvalitativním hodnocením. Zde jsem se především zaměřil na skupinu obyvatel, kteří jezdí autobusem nebo vlakem pravidelně za prací, nebo do škol na Rokycansku. Měření dat jsem prováděl terénním výzkumem a dotazníkovým šetřením.
Abstrakt v dalším jazyce: A subject of the thesis is to outline competition in public transport in the Pilsen region. The aim of work is to map a transport network of the Pilsen region in the form of thematic Pilsen region maps, which shows the routes of public transport with regard to the individual components of public transport. Furthermore, the work itemizes individual enterprises of integrated transport. The work also includes a survey and field research, which is aimed to determine the actual use of public transport in municipalities, their preferences and qualitative evaluation. Here, I was mainly focused on a group of inhabitants in Rokycany area regularly going to work or to school. I conducted a field research and a questionnaire survey to measure data.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (CBG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Jakub Loub Konkurence ve verejne doprave v ramci Plzenskeho kraje 2015.pdfPlný text práce3,29 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Loub p.pdfPrůběh obhajoby práce264,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
loub v.pdfPosudek vedoucího práce767,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Loub o.pdfPosudek oponenta práce1,03 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24583

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.