Název: Soukromý rituál
Další názvy: Private ritual
Autoři: Nosková, Andrea
Vedoucí práce/školitel: Vach Gabriel, MgA.
Oponent: Polláková Petra, PhDr. et Mgr.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/25480
Klíčová slova: rituál;porcelánová sada;porcelán;inspirace;čína;design;ilustrace;cestovní deník;sítotisk
Klíčová slova v dalším jazyce: ritual;porcelain sets;chinaware;inspiration;china;design;illusrations;travel diary;serigraphy
Abstrakt: Jako téma své diplomové práce jsem si vybrala Soukromý rituál. Slovo rituál pochází z latinského ritualis a v překladu znamená obřadný. Mým nejoblíbenějším a nejčastěji opakovatelným obřadem je připomínaní si mých dvou dobrodružných návštěv Číny se svými přáteli a hlavně spolužačkou Meng Jie Zhang, rodilou Číňankou. Cílem mé práce bylo vytvořit si svou vlastní sadu porcelánového nádobí právě pro tyto asijské večeře a příběhy do nich zachytit jako do cestovního deníku. Set se skládá ze dvou velikostí talířků a dvou velikostí mističek. Jsou potištěné sítotisky. Mřížkou, která se nachází v čínských písankách pro správné psaní a rozložení čínských znaků, do které jsme si také zkoušeli psát. Dále se nachází na objektech mé vlastní ilustrace, které zachycují co vše jsme na cestách viděli, zažili a nebo také jedli. Předložená sada je výsledkem mé diplomové práce. Jedná se o sadu k soukromému využití. Zachycuje můj pohled na zemi jenž jsem navštívila, je inspirovaná Čínou, nikoliv čínským porcelánem.
Abstrakt v dalším jazyce: As the topic of my thesis I have chosen a Private ritual. The word ritual comes from the Latin word ritualis and it is translated as ceremonious. My favourite and the most repeatable ritual is remembering my two adventurous visits to China with my friends, and especially with my classmate Meng Jie Zhang, a Chinese native. The aim of my work was to create my own set of chinaware especially for these Asian dinners and to capture my stories on them as if they were in a travel diary. The set consists of two sizes of plates and two sizes of bowls. They are printed by serigraphy. The gridline, which is located in Chinese copybooks for proper distribution and writing of Chinese characters, in which we also tried to write. Furthermore, there are my own illustrations on the objects that depict all what we have seen ,experienced and eaten during our journey. Produced set is the result of my thesis. It is a set for private use. It captures my view on the country that I have visited,it is inspired by China, not by chinaware.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Noskova_Andrea.pdfPlný text práce3,33 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Noskova_V.pdfPosudek vedoucího práce664,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Noskova_O.pdfPosudek oponenta práce525,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
NOSKOVA.pdfPrůběh obhajoby práce414,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/25480

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.