Název: Symbioza vozu s řidičem
Další názvy: Symbiosis between vehicle and driver
Autoři: Král, Štěpán
Vedoucí práce/školitel: Siebert Petr, Ing.
Oponent: Capouch Václav, akad. soch.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/25647
Klíčová slova: adrenalin;dobrodružství;zážitek;symbióza;synchronizace. design: skulptura;purismus vs. organická struktura;ohyb;kontrast dvou materiálů.
Klíčová slova v dalším jazyce: adrenaline;adventure;experience;symbiosis;synchronization. design: sculpture;purism vs. organic structure;bending;the contrast of the two materials.
Abstrakt: Jedná se o sportovní adrenalinový vůz, situovaný do roku 2050. Používal by se na uzavřených komunikacích v krátkém časovém horizontu. Cílovou skupinou je "automobilový nadšenec" ,který chce zažít z jízdy nový druh zábavy, dobrodružství a adrenalinu. Tomuto pocitu napomáhá otevřená konstrukce a možnost ovládat vůz celoplošným zapojení těla. Projekt reaguje na stávající rozsah zapojení řidičova těla do ovládání vozu. A také na autonomní vozy. Projekt by měl nabízet ideální kooperaci mezi jízdními schopnostmi řidiče a vlastnostmi vozidla.
Abstrakt v dalším jazyce: This is an adrenaline sport car, situated into 2050. Would be used on closed roads in the short term. The target group is an "automotive enthusiast" who wants to experience a new kind of driving fun, adventure and adrenaline. It is ensured by open construction and the ability to drive by all parts of body. The project responds to the current extent of the involvement of the driver's body to control the car. And also on autonomous vehicles. The project should provide an ideal cooperation between the driving skills of the driver and abilities of vehicle.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Teoreticka_cast_BP_Kral.pdfPlný text práce3,28 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kral_v.pdfPosudek vedoucího práce316,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kral_o.pdfPosudek oponenta práce127,09 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kral.pdfPrůběh obhajoby práce295,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/25647

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.